Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101


UMOWY:


Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 01. 09. 2025 r.

Wyżywienie w szkole: od 08. 09. 2025 r.


W ROKU SZKOLNYM 2025/2026 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:

- PRZEDSZKOLE  12 ZŁ
- SZKOŁA  6 ZŁ - (OBIAD)

 

SZKOŁA

Oddział "0"

Wrzesień- 17 DNI x 6zł = 102,00

Wrzesień 22 DNI x 12zł = 264,00                         

Październik- 22 DNI x 6zł = 132,00

Październik 23 DNI x 12zł =276,00

Listopad-  18 DNI x 6zł = 108,00       

Listopad 19 DNI x 12zł = 228,00

Grudzień- 15 DNI x 6zł = 90,00         

Grudzień 21 DNI x 12zł = 252,00

Styczeń- 8 DNI x 6zł = 48,00  

Styczeń 20 DNI x 12zł = 240,00

Luty- 20 DNI x 6zł = 120,00   

Luty 20 DNI x 12zł = 240,00

Marzec- 22 DNI x 6zł = 132,00          

Marzec 22 DNI x 12zł  = 264,00

Kwiecień- 17 DNI x 6zł = 102,00        

Kwiecień 21 DNI x 12zł = 252,00

Maj- 17 DNI x 6zł = 102,00    

Maj 17 DNI x 12zł = 204,00

Czerwiec- 17 DNI x 6zł = 102,00

Czerwiec 21 DNI x 12zł = 252,00

 

Lipiec 23 DNI x 12zł = 276,00


Plan wydawania obiadów w roku szkolnym 2025/2026

 

Godzina

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

11:00 – 11:20

Kl. 1b, 2a, 3b

Kl. 1a, 3a, 3b

Kl. 2a, 2b, 3a

Kl. 1a, 1b, 3b

Kl. 1a, 1b, 2b

11:30 – 11:45

Kl. 1a, 2b, 3a, 4a

Kl. 1b, 2b, 2b, 4a

Kl. 1a, 1b, 3b, 4a

Kl. 2a, 2b, 3a, 4a

Kl. 2a, 3a, 3b, 4a

12:00 – 12:30

punkt przedszkolny

punkt przedszkolny

punkt przedszkolny

punkt przedszkolny

punkt przedszkolny

12:30 – 12:50

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

13:35 – 13:50

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

 

 

 

POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA

ŚNIADANIE  9:00

OBIAD  12:00

PODWIECZOREK  14:00


JADŁOSPIS

Poniedziałek, 15.09.2025 (Dieta Podstawowa)

Śniadanie: pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, serek puszysty, zacierka na mleku, ogórek, papryka, kabanosy, herbatka miętowa z miodem

Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą),10.Gorczyca i produkty pochodne

Obiad: Zupka ogórkowa (ogórki kiszone, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, porcja rosołowa, śmietana, natka pietruszki). Pierogi z mięsem i cebulową okraską (mąka, jaja, olej rzepakowy), herbatka miętowa, batonik zbożowy

Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,3.Jaja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łączniez laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: kefir, bułeczki twarogowe (mąka, jaja, twaróg półtłusty, cukier waniliowy)

Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,3.Jaja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)

 

 

Wtorek, 16.09.2025 (Dieta Podstawowa)

Śniadanie: pieczywo białe i razowe, masło, szynka drobiowa, ser żółty, jajeczko sadzone, pomidor, ogórek, papryka, herbatka

Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,3.Jaja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą), 10. Gorczyca i produkty pochodne

Obiad: Pomidorowa z makaronem (porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, passata pomidorowa, śmietana), ziemniaki, tradycyjny mielony (mielona łopatka, cebulka, olej rzepakowy, bułka tarta, jaja), sałata w sosie jogurtowym, kompot, owoc

Alergeny:3.Jaja i produkty pochodne,9.Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: krojone owoce, jogurt mleczny, wafle kukurydziane

Alergeny:7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)


Środa, 17.09.2025 (Dieta Podstawowa)

Śniadanie: mini bułeczka, masło, ser topiony, serek puszysty, parówka drobiowa, pomidor, ogórek, papryka, kakao

Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,6.Soja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty (ziemniaki, kości wędzone, marchewka, pietruszka, seler, mąka, masło). Kluska śląska podana z gulaszem łopatki wieprzowej (mąka, ziemniaki), buraczki tarte, kompot, owoc.

Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,3.Jaja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: Banan, mus owocowy, herbatniki

Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)

 

 

Czwartek, 18.09.2025 (Dieta Podstawowa)

Śniadanie: pieczywo mieszane białe i razowe, masło, wędlina, ser żółty, płatki owsiane na mleku, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbatka z miodem i cytrynką

Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)

Obiad: Rosołek z makronem i natką pietruszki (porcja rosołowa drobiowa, szponder, marchewka, pietruszka, seler, por). Ryż z warzywami podany z filetem z piersi kurczaka (papryka słodka, majeranek, olej rzepakowy), soczek, owoc

Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,9.Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: Kefir, krojone owoce, pieczywo chrupkie

Alergeny:7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)


Piątek, 19.09.2025 (Dieta Podstawowa)

Śniadanie: Chlebek mieszany (razowy i biały),masło, ser żółty, wędlina, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, herbatka, mini naleśniczki(mąka, mleko, jaja, olej rzepakowy)

Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne, 6. Soja i produkty pochodne, 7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad: Krupniczek (kasza, ziemniaki, żeberka świeże, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, natka pietruszki).ziemniaki, łosoś z pieca, surówka z białej kapusty z kukurydzą, marchewką, jogurtem, majonezem), woda, ciasteczko zbożowe

Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą),9.Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: krojone owoce, ciasto drożdżowe (mąka, mleko, cukier, masło), suszone owoce

Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,3.Jaja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)


Dostęp do systemu iOpłatyEdu przez Gdańską Platformę Edukacyjną od 12 września 2025 r. 

Szanowni Państwo, 
w związku z uruchomieniem nowego systemu iOpłatyEdu do rozliczeń obecności, płatności w placówkach przedszkolnych, jak i rozliczeń opłat za obiady w placówkach szkolnych pragniemy poinformować, że system został zintegrowany z Gdańską Platformą Edukacyjną znajdującą się pod adresem https://edu.gdansk.pl. Aby zalogować się do platformy należy wejść na wskazany powyżej adres.  
Instrukcja znajdująca się  pod adresem https://edu.gdansk.pl/files/logowanie-do-gpe.pdf ułatwi Państwu przejście przez proces logowania. 
Prosimy o dokładne zapoznanie się z poniższymi informacjami dotyczącymi logowania do systemu w zależności od Państwa statusu: 
  1. Dostęp do platformy GPE 
Do GPE mogą zalogować się tylko osoby, które mają już konto na platformie GPE. W przypadku braku konta prosimy o kontakt ze szkołą lub przedszkolem.  
  1. Dostęp do panelu rodzica w systemie iOpłatyEdu - uzyskują go wyłącznie rodzice lub opiekunowie, których wymagane dane zostały wprowadzone do systemu przez jednostkę (numer PESEL i adres email). Proces wprowadzania danych trwa i jest realizowany sukcesywnie każdego dnia. Przewidujemy, że w ciągu kilku najbliższych dni zostanie on w pełni zakończony. Przejście do panelu rodzica jest możliwe po zalogowaniu do platformy GPE i kliknięciu na kafelek iOpłatyEdu.  
Dostęp do systemu iOpłatyEdu przez Gdańską Platformę Edukacyjną będzie możliwy od dnia 12 września 2025 r. 
 
WAŻNE ! Jeśli przed dniem 12 września br. zalogowali się Państwo do systemu iOpłatyEdu na podstawie danych przesłanych w mailu systemowym, uprzejmie informujemy, że ta forma logowania nie jest już aktualna. System iOpłatyEdu został zintegrowany z GPE, a logowanie odbywa się wyłącznie w sposób opisany w punkcie 2 powyżej. 
Aplikacja mobilna iOpłatyEdu Mobile jest dostępna w sklepach Google Play (Android) oraz App Store (iOS) 
Po zalogowaniu się do iOpłaty edu możliwe jest powiązanie aplikacji z kontem dziecka/dzieci. Potrzebne instrukcje znajdziecie Państwo pod linkiem: 
iOpłaty edu - Gdańska Platforma Edukacyjna 
W przypadku pytań lub problemów prosimy o skorzystanie z formularza zgłoszeniowego GPE: Helpdesk - Gdańska Platforma Edukacyjna 

Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca, wyjątkiem jest miesiąc wrzesień. 
Wszelkie informacje o zgłaszaniu nieobecności i rezygnacji z obiadów znajdą Państwo w Regulaminie stołówki (plik dostępny na dole strony).
Nowy system opłat za obiady iOpłaty: https://www.edu.gdansk.pl/ioplaty-edu.93634.html


OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE  NALICZA ODSETKI.
 
WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE ODLICZEŃ MOŻNA UZYSKAĆ PISZĄC NA ADRES stolowka-sp77@wp.pl

 
Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym miesiącu.

Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,

tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”

ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

  • GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  • Skorupiaki i produkty pochodne;
  • Jaja i produkty pochodne;
  • Ryby i produkty pochodne;
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  • Soja i produkty pochodne;
  • Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
  • Seler i produkty pochodne;
  • Gorczyca i produkty pochodne;
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
  • Lubin i produkty pochodne;
  • Mięczaki i produkty pochodne.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta

Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.