Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101


UMOWY:


Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 04.09.2023 r. do 31.07.2024 r.

Wyżywienie w szkole: od 11.09.2023 r. do 20.06.2024 r.


W ROKU SZKOLNYM 2023/2024 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:

- PRZEDSZKOLE  12 ZŁ
- SZKOŁA  6 ZŁ - (OBIAD)

 

SZKOŁA

PRZEDSZKOLE  i „0”

Wrzesień 15 dni x 6zł = 90 zł

Wrzesień 20 dni x 12 zł = 240 zł

Październik 22 dni x 6 zł = 132 zł

Październik 22 dni x 12 zł = 264 zł

Listopad 19 dni x 6 zł = 114 zł

Listopad 21 dni x 12 zł = 252 zł

Grudzień 16 dni x 6 zł = 96 zł

Grudzień 19 dni x 12 zł = 228 zł

Styczeń 19 x 6 zł = 114 zł

Styczeń 22 dni x 12 zł = 264 zł

Luty 14 dni x 6 zł = 84 zł

Luty 21 dni x 12 zł = 252 zł

Marzec 19 dni x 6 zł = 114 zł

Marzec 21 dni x 12 zł = 252 zł

Kwiecień 20 dni x 6 zł = 120 zł

Kwiecień 21 dni x 12 zł = 252 zł

Maj 14 dni x 6 zł = 84 zł

Maj 20 dni x 12 zł = 240 zł

Czerwiec 14 dni x 6 zł = 84 zł

Czerwiec 20 dni x 12 zł = 240 zł

 

Lipiec 23 dni x 12 zł = 276 zł


PLAN WYDAWANIA OBIADÓW

Godzina

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

11:00 – 11:20

Kl. 1a, 1b, 3b Kl. 1b, 2a, 3a Kl. 1a, 1b, 2a Kl. 1a, 2b, 3b Kl. 1a, 1b, 2a

11:30 – 11:45

Kl. 2a, 2b, 3a, 4a Kl. 1a, 2b, 3b, 4a Kl. 2b, 3a, 3b, 4a Kl. 1b, 2a, 3a, 4a Kl. 2b, 3a, 3b, 4a

12:00 – 12:30

przedszkole przedszkole przedszkole przedszkole przedszkole

12:30 – 12:50

Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b

13:35 – 13:50

Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a

 

POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA

ŚNIADANIE  9:00

OBIAD  12:00

PODWIECZOREK  14:00


JADŁOSPIS   24. 06. - 28. 06. 2024 r.

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101

 

Poniedziałek

Śniadanie 

pieczywo białe, razowe, masło, ser żółty, szynka konserwowa, pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona, tosty z serem i szynką, herbatka

Obiad 

zupka jarzynowa z natką pietruszki i śmietaną (kości wieprzowe, karkowe, marchewka, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, kalafior, śmietana 18%, sól, pieprz czarny, natka pietruszki). bitka ze schabu w sosie własnym podana z kaszą bulgur i ogórkiem małosolnym, soczek owocowy, arbuz

Podwieczorek

krojone warzywa, owoce, actimel, ciasteczka zbożowe, soczek owocowy

Wtorek

Śniadanie

kanapki z pieczywa mieszanego, białego i razowego, masło, ser żółty, kiełbaska drobiowa na ciepło, ketchup, pomidor, ogórek, papryka, kakao

Obiad

zupka ogórkowa (kości schabowe, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana, ogórki kiszone, śmietana 18%, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie), kurczak w sosie szpinakowo-śmietanowym podany z makaronem (pierś kurczaka, śmietana 18%, szpinak, olej rzepakowy), woda, arbuz

Podwieczorek

rogalik maślany, szklanka mleka, krojone warzywa, owoce

Środa

Śniadanie

pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, wędlina drobiowa, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek, papryka, herbatka owocowa

Obiad

żurek z kiełbaską i jajeczkiem (zakwas, marchewka, pietruszka, ziemniaki, seler, kiełbaska biała, boczek wędzony, chrzan, śmietana 18%, sól, pieprz czarny, papryka słodka), ziemniaczki pieczone, nuggetsy z piersi kurczaka, fasolka szparagowa z bułka tartą i masełkiem, jabłuszko, soczek owocowy

Podwieczorek

serek waniliowy, chlebek bananowy, krojone owoce, warzywa

Czwartek

Śniadanie

kanapki z pieczywa mieszanego, masło, ser żółty, wędlina drobiowa, pomidor, ogórek, papryka, płatki zbożowe z mlekiem

Obiad

rosołek z makaronem (porcja drobiowa, szponder, marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki), ziemniaki, tradycyjny kotlecik mielony, surówka z buraczków, nektarynka, woda smakowa, owoce

Podwieczorek

krojone warzywa, owoce, jogurt do picia, wafelki kukurydziane

Piątek

Śniadanie

kanapki z białego i razowego pieczywa, masło, ser żółty, chałka z masłem, dżemem, do wyboru, szynka konserwowa, pomidor, ogórek , papryka, kawa inka

Obiad

zupka pomidorowa ze śmietaną, natką pietruszki (marchewka, pietruszka, seler, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%,), burgery rybne (wyrób własny: dorsz mielony, jaja, bułka czerstwa, cebulka , olej rzepakowy, sałata, ogórek konserwowy, ketchup), woda, krojone warzywa, owoce

Podwieczorek

krojone warzywa, owoce, serek wiejski z owocami, biszkopty, soczek owocowy


Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.

 

Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!


OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE  NALICZA ODSETKI.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.

 

WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE ODLICZEŃ MOŻNA UZYSKAĆ PISZĄC NA  ADRES stolowka-sp77@wp.pl


 

W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności  do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego

drogą mailową    stolowka-sp77@wp.pl  
 

Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym  miesiącu.

 


Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,

tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”

ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

  • GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  • Skorupiaki i produkty pochodne;
  • Jaja i produkty pochodne;
  • Ryby i produkty pochodne;
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  • Soja i produkty pochodne;
  • Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
  • Seler i produkty pochodne;
  • Gorczyca i produkty pochodne;
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
  • Lubin i produkty pochodne;
  • Mięczaki i produkty pochodne.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta

Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.

pliki do pobrania