Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101


UMOWY:


Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 04.09.2023 r. do 31.07.2024 r.

Wyżywienie w szkole: od 11.09.2023 r. do 20.06.2024 r.


W ROKU SZKOLNYM 2023/2024 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:

- PRZEDSZKOLE  12 ZŁ
- SZKOŁA  6 ZŁ - (OBIAD)

 

SZKOŁA

PRZEDSZKOLE  i „0”

Wrzesień 15 dni x 6zł = 90 zł

Wrzesień 20 dni x 12 zł = 240 zł

Październik 22 dni x 6 zł = 132 zł

Październik 22 dni x 12 zł = 264 zł

Listopad 19 dni x 6 zł = 114 zł

Listopad 21 dni x 12 zł = 252 zł

Grudzień 16 dni x 6 zł = 96 zł

Grudzień 19 dni x 12 zł = 228 zł

Styczeń 19 x 6 zł = 114 zł

Styczeń 22 dni x 12 zł = 264 zł

Luty 14 dni x 6 zł = 84 zł

Luty 21 dni x 12 zł = 252 zł

Marzec 19 dni x 6 zł = 114 zł

Marzec 21 dni x 12 zł = 252 zł

Kwiecień 20 dni x 6 zł = 120 zł

Kwiecień 21 dni x 12 zł = 252 zł

Maj 14 dni x 6 zł = 84 zł

Maj 20 dni x 12 zł = 240 zł

Czerwiec 14 dni x 6 zł = 84 zł

Czerwiec 20 dni x 12 zł = 240 zł

 

Lipiec 23 dni x 12 zł = 276 zł


PLAN WYDAWANIA OBIADÓW

Godzina

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

11:00 – 11:20

Kl. 1a, 1b, 3b Kl. 1b, 2a, 3a Kl. 1a, 1b, 2a Kl. 1a, 2b, 3b Kl. 1a, 1b, 2a

11:30 – 11:45

Kl. 2a, 2b, 3a, 4a Kl. 1a, 2b, 3b, 4a Kl. 2b, 3a, 3b, 4a Kl. 1b, 2a, 3a, 4a Kl. 2b, 3a, 3b, 4a

12:00 – 12:30

przedszkole przedszkole przedszkole przedszkole przedszkole

12:30 – 12:50

Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b

13:35 – 13:50

Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a

 

POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA

ŚNIADANIE  9:00

OBIAD  12:00

PODWIECZOREK  14:00


JADŁOSPIS   17. 06. - 20. 06. 2024 r.

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101

 

Poniedziałek

Śniadanie 

pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, serek topiony, wędlina drobiowa, jajeczko z majonezem, szczypiorkiem lub bez, pomidor, ogórek, papryka, kakao

Obiad 

zupka gulaszowa (pierś z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, ziemniaki, sól, pieprz, papryka słodka, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, natka pietruszki), placuszki z młodych ziemniaków do wyboru śmietana lub cukier (ziemniaki, jaja, mąka, cebulka, olej rzepakowy), rogalik maślany, krojone owoce do wyboru

Podwieczorek

krojone owoce, warzywa, szejk truskawkowy (truskawki, mleko, jogurt, miód), rogalik maślany

Wtorek

Śniadanie

kanapki z pieczywa mieszanego, kiełbasa szynkowa, masło, ser żółty, pomidor, ogórek, papryka, parówka na ciepło, ketchup, herbatka

Obiad

zupka z zielonego groszku (groszek, marchewka pietruszka, seler, ziemniaki, natka pietruszki, porcja rosołowa ,drobiowa, sól, pieprz), pieczone ziemniaczki, rybka z patelni (halibut, olej rzepakowy), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, koperkiem, mus owocowy, woda

Podwieczorek

krojone warzywa, owoce, ciasto bananowe (wyrób własny, banany, mąka, mleko, masło), soczek owocowy

Środa

Śniadanie

kanapki z pieczywa mieszanego, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek, papryka, wędlina drobiowa, herbatka

Obiad

krupniczek (ziemniaki, kasza, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, kości schabowe, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie), kluska śląska podana z gulaszem z wołowiny oraz buraczkami, krojone owoce, sok owocowy

Podwieczorek

krojone warzywa, owoce, jogurtowy pucharek z owocami, biszkopty

Czwartek

Śniadanie

kanapki z pieczywa mieszanego, masło, ser żółty, serek topiony, szynka konserwowa, pomidor, ogórek, papryka, zupka mlecza (płatki owsiane), herbatka

Obiad

rosołek babuni) z lanymi kluseczkami (mąka, jaja), natka pietruszki (szponder, kurczak, marchewka, seler, por, sól, pieprz), ziemniaki, kotlet schabowy podany z mizerią ze świeżego ogórka (olej rzepakowy, jaja, buka tarta, jogurt), soczek owocowy, krojone owoce

Podwieczorek

krojone owoce, warzywa, ciasteczko zbożowe (bez cukru Sante), jogurt mleczny

Piątek

śniadanie, obiad, podwieczorek przygotowany dla Przedszkola i Zeróweczki

      


Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.

 

Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!


OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE  NALICZA ODSETKI.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.

 

WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE ODLICZEŃ MOŻNA UZYSKAĆ PISZĄC NA  ADRES stolowka-sp77@wp.pl


 

W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności  do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego

drogą mailową    stolowka-sp77@wp.pl  
 

Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym  miesiącu.

 


Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,

tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”

ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

  • GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  • Skorupiaki i produkty pochodne;
  • Jaja i produkty pochodne;
  • Ryby i produkty pochodne;
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  • Soja i produkty pochodne;
  • Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
  • Seler i produkty pochodne;
  • Gorczyca i produkty pochodne;
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
  • Lubin i produkty pochodne;
  • Mięczaki i produkty pochodne.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta

Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.

pliki do pobrania