Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101
UMOWY:
Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 02.09.2024 do 31.07.2025
Wyżywienie w szkole: od 09.09.2024 do 26.06.2025
W ROKU SZKOLNYM 2024/2025 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:
- PRZEDSZKOLE 12 ZŁ
- SZKOŁA 6 ZŁ - (OBIAD)
SZKOŁA |
Oddział "0" |
wrzesień 16 dni x 6zł = 96,00 |
Wrzesień 21 dni x 12zł = 252,00 |
Październik 21 dni x 6zł = 126,00 |
Październik 23 dni x 12zł = 276,00 |
Listopad 19 dni x 6zł = 114,00 |
Listopad 19 dni x 12zł = 228,00 |
Grudzień 15 dni x 6zł = 90,00 |
Grudzień 20 dni x 12zł = 240,00 |
Styczeń 19 dni x 6zł = 114,00 |
Styczeń 21 dni x 12zł = 252,00 |
Luty 10 dni x 6zł = 60,00 |
Luty 20 dni x 12zł = 240,00 |
Marzec 21 dni x 6zł = 126,00 |
Marzec 21 dni x 12zł = 252,00 |
Kwiecień 18 dni x 6zł = 108,00 |
Kwiecień 21 dni x 12zł = 252,00 |
Maj 17 dni x 6zł = 102,00 |
Maj 18 dni x 12zł = 216,00 |
Czerwiec 17 dni x 6zł = 102,00 |
Czerwiec 20 dni x 12zł = 240,00 |
|
Lipiec 23 dni x 12zł = 276,00 |
PLAN WYDAWANIA OBIADÓW
Godzina |
Poniedziałek |
Wtorek |
Środa |
Czwartek |
Piątek |
11:00 – 11:20 |
Kl. 1a, 2b, 3a |
Kl. 1a, 2b, 3b |
Kl. 1a, 1b, 2a |
Kl. 1a, 2a, 3a |
Kl. 1b, 2b, 3b |
11:30 – 11:45 |
Kl. 1a, 2a, 3b, 4a |
Kl. 1b, 2a, 3a, 4a 5b (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 2b, 3a, 3b, 4a |
Kl. 1b, 2b, 3a, 4a 6b (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 1a, 2a, 3a, 4a |
12:00 – 12:30 |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
12:30 – 12:50 |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b, |
Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b 8b (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 4a, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b 8a (osoby, które nie chodzą na religię) |
13:35 – 13:50 |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b 8a, 8b |
POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA
ŚNIADANIE 9:00
OBIAD 12:00
PODWIECZOREK 14:00
JADŁOSPIS 31. 03. - 04. 04. 2025 r.
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101
Poniedziałek
Śniadanie – pieczywo białe, razowe, masło, ser żółty, wędlina drobiowa, pasztet drobiowy, pomidor, ogórek, papryka, płatki kukurydziane z mlekiem, herbatka miętowa
Obiad – zupka ogórka z natką pietruszki i śmietaną (żeberka wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana 18%), domowe burgery (mięso mielone z łopatki wieprzowej, sałata, ogórek konserwowy, ketchup), herbatka miętowa, jabłuszko
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, mus jabłkowy, wafelki kukurydziane
Wtorek
Śniadanie – pieczywo mieszane, białe i razowe, masło, ser żółty, serek puszysty, szynka konserwowa, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, tosty jak pizza (wyrób własny: szynka, ser żółty, kukurydza, papryka, ketchup), herbatka owocowa
Obiad – barszcz biały (zakwas, wędzone kości schabowe, ziemniaki, marchewka, pietruszka, śmietana 18%, chrzan), kluski śląskie podane z gulaszem wieprzowym oraz surówką z pora (olej rzepakowy, cebulka, śmietana18%, ogórek kiszony, marchewka), kompot, owoc
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, skyr, ciasto drożdżowe (wyrób własny: mąka, masło, cukier, jaja, mleko)
Środa
Śniadanie – pieczywo mieszane, białe i razowe, masło, ser żółty, serek topiony, wędlina drobiowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka, zupka mleczna na słodko z zacierką, herbatka
Obiad – rosołek z makaronem (porcja rosołowa, szponder, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki), ziemniaki, kotlet tradycyjny schabowy podany z mizerią ze świeżego ogórka (olej rzepakowy, jaja, czerstwa bułka), herbatka malinowa, owoc
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, kisiel z jabłuszkiem, biszkopciki
Czwartek
Śniadanie – chlebek mieszany, masło, mini naleśniczki z dżemem lub suche (mąka, mleko, masło, jaja, olej rzepakowy), pomidor, ogórek, rzodkiewka, kakao
Obiad – Krem pomidorowo-marchewkowo- paprykowy (masło, marchewka, papryka, pulpa pomidorowa, śmietana 18%, natka pietruszki), łazanki (olej rzepakowy, cebulka, kapusta kiszona, kiełbaska), kompot, owoc
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, batonik zbożowy, soczek jabłkowy
Piątek
Śniadanie – pieczywo mieszane, masło, sery żółty, ser topiony, jajeczko z majonezem i groszkiem, polędwica z indyka, twarożek z jogurtem i miodem, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbatka
Obiad – krupniczek z natką pietruszki śmietanką (ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, porcja rosołowa, drobiowa, śmietana 18%), ziemniaczki, kotlecik rybny, panierowany (olej rzepakowy, bułka czerstwa), tarta marchewka z jabłuszkiem, woda, owoc
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, serek Danio, wafelki kukurydziane
Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.
Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!
OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE NALICZA ODSETKI.
Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.
W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego
drogą mailową stolowka-sp77@wp.pl
Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym miesiącu.
Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!
W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,
tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne;
- Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Lubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta
Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.