Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101


UMOWY:


Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 02.09.2024 do 31.07.2025

Wyżywienie w szkole: od 09.09.2024 do 26.06.2025


W ROKU SZKOLNYM 2024/2025 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:

- PRZEDSZKOLE  12 ZŁ
- SZKOŁA  6 ZŁ - (OBIAD)

 

SZKOŁA

Oddział "0"

wrzesień 16 dni x 6zł = 96,00

Wrzesień 21 dni x 12zł = 252,00

Październik 21 dni x 6zł = 126,00      

Październik 23 dni x 12zł = 276,00

Listopad  19 dni x 6zł = 114,00

Listopad 19 dni x 12zł = 228,00

Grudzień 15 dni x 6zł = 90,00

Grudzień 20 dni x 12zł = 240,00

Styczeń 19 dni x 6zł = 114,00

Styczeń 21 dni x 12zł = 252,00

Luty 10 dni x 6zł = 60,00

Luty 20 dni x 12zł = 240,00

Marzec 21 dni x 6zł = 126,00

Marzec 21 dni x 12zł  = 252,00

Kwiecień 18 dni x 6zł = 108,00

Kwiecień 21 dni x 12zł = 252,00

Maj 17 dni x 6zł = 102,00      

Maj 18 dni x 12zł = 216,00

Czerwiec 17 dni x 6zł = 102,00

Czerwiec 20 dni x 12zł = 240,00

 

Lipiec 23 dni x 12zł = 276,00


PLAN WYDAWANIA OBIADÓW

 

Godzina

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

11:00 – 11:20

Kl. 1a, 2a, 3b

Kl. 1a, 1b, 2a

Kl.1b, 2b, 3b

Kl. 2a, 2b, 3a

Kl. 1a, 2b, 3a

11:30 – 11:45

Kl. 1b, 2b, 3a, 4a

Kl. 2b, 3a, 3b, 4a

Kl. 1a, 2a, 3a, 4a

6b (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 1a, 1b, 3b, 4a

5b (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 1b, 2a, 3b, 4a

12:00 – 12:30

6 – latki

6 – latki

6 – latki

6 – latki

6 – latki

12:30 – 12:50

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b,

8a (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 4a, 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4a, 5a, 5b,

6a, 6b

 

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

8b (osoby, które nie chodzą na religię)

13:35 – 13:50

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b 8a, 8b

 

POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA

ŚNIADANIE  9:00

OBIAD  12:00

PODWIECZOREK  14:00


JADŁOSPIS   23. 06. - 27. 06. 2025 r.

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101

Poniedziałek

Śniadanie – pieczywo mieszane, masło, ser żółty, serek puszysty, wędlina drobiowa, płatki owsiane na mleku, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbatka miętowa

Obiad – kapuśniak ze świeżej kapusty (marchewka, pietruszka, seler, porcja rosołowa, drobiowa, ziemniaki, natka pietruszki), placuszki drożdżaki z polewą malinową (mąka, mleko, drożdże), herbatka miętowa, owoc

Podwieczorek - krojone warzywa, owoce, biszkopty, jogurt mleczny

Wtorek

Śniadanie – pieczywo białe, razowe, masło, ser żółty, serek topiony, pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, mini pizza (wyrób własny: mąka, mleko, drożdże, olej rzepakowy, szynka drobiowa, ser tarty, ketchup), herbatka

Obiad – pomidorówka (żeberka wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, bazylia), ziemniaczki z koperkiem, podane z panierowaną piersią drobiową (olej rzepakowy, jaja, bułka czerstwa), mizeria ze świeżego ogórka w sosie jogurtowym, kompot, owoc

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, skyr do picia, pieczywo lekkie

 

Środa

Śniadanie – pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, serek topiony, szynka konserwowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kakao

Obiad – zupka wiosenna (ziemniaki, kalafior, marchewka, pietruszka, seler,  fasolka szparagowa, porcja rosołowa, drobiowa, śmietana 18%, natka pietruszki), makaron z pomidorowo- mięsnym sosem (mielona łopatka, pomidory z puszki, cebulka, olej rzepakowy), lemoniada cytrynowa, owoc

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, ciasto domowe z owocami (mąka, masło, jaja, cukier)

Czwartek

Śniadanie – mini bułeczka, masło, chlebek wieloziarnisty, serek topiony, polędwica drobiowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, zupka mleczna, herbatka

Obiad – zupka z młodych buraczków (żeberka wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana 18%), frytki, rybka z pieca, ogórek konserwowy, woda, owoc

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, batonik zbożowy, soczek jabłkowy

Piątek

Śniadanie – pieczywo białe i razowe, masło, ser topiony, szynka drobiowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, ogórek, kabanosy, rogalik maślany, dżem, kakao

Obiad – krupniczek z natką (porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana 18%, natka pietruszki), naleśniczki  z dżemem (mąka, mleko, jaja)

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, ciasteczka owsiane wyrób własny z suszonymi owocami, soczek

 

 

 

 


Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.

 

Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!


OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE  NALICZA ODSETKI.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.

 

WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE ODLICZEŃ MOŻNA UZYSKAĆ PISZĄC NA  ADRES stolowka-sp77@wp.pl


 

W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności  do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego

drogą mailową    stolowka-sp77@wp.pl  
 

Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym  miesiącu.

 


Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,

tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”

ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

  • GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  • Skorupiaki i produkty pochodne;
  • Jaja i produkty pochodne;
  • Ryby i produkty pochodne;
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  • Soja i produkty pochodne;
  • Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
  • Seler i produkty pochodne;
  • Gorczyca i produkty pochodne;
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
  • Lubin i produkty pochodne;
  • Mięczaki i produkty pochodne.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta

Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.