Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101
UMOWY:
Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 02.09.2024 do 31.07.2025
Wyżywienie w szkole: od 09.09.2023 do 26.06.2025
W ROKU SZKOLNYM 2023/2024 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:
- PRZEDSZKOLE 12 ZŁ
- SZKOŁA 6 ZŁ - (OBIAD)
SZKOŁA |
Oddział "0" |
wrzesień 16 dni x 6zł = 96,00 |
Wrzesień 21 dni x 12zł = 252,00 |
Październik 21 dni x 6zł = 126,00 |
Październik 23 dni x 12zł = 276,00 |
Listopad 19 dni x 6zł = 114,00 |
Listopad 19 dni x 12zł = 228,00 |
Grudzień 15 dni x 6zł = 90,00 |
Grudzień 20 dni x 12zł = 240,00 |
Styczeń 19 dni x 6zł = 114,00 |
Styczeń 21 dni x 12zł = 252,00 |
Luty 10 dni x 6zł = 60,00 |
Luty 20 dni x 12zł = 240,00 |
Marzec 21 dni x 6zł = 126,00 |
Marzec 21 dni x 12zł = 252,00 |
Kwiecień 18 dni x 6zł = 108,00 |
Kwiecień 21 dni x 12zł = 252,00 |
Maj 17 dni x 6zł = 102,00 |
Maj 18 dni x 12zł = 216,00 |
Czerwiec 17 dni x 6zł = 102,00 |
Czerwiec 20 dni x 12zł = 240,00 |
|
Lipiec 23 dni x 12zł = 276,00 |
PLAN WYDAWANIA OBIADÓW
Godzina |
Poniedziałek |
Wtorek |
Środa |
Czwartek |
Piątek |
11:00 – 11:20 |
Kl. 1a, 1b, 2a |
Kl. 1b, 2b, 3a |
Kl. 1a, 2a, 3a |
Kl. 1a, 2b, 3b |
Kl. 1a, 1b, 2a |
11:30 – 11:45 |
Kl. 2b, 3a, 3b, 4a |
Kl. 1a, 2a, 3b, 4a 6a (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 1b, 2b, 3b, 4a 6b (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 1b, 2a, 3a, 4a |
Kl. 2b, 3a, 3b, 4a |
12:00 – 12:30 |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
12:30 – 12:50 |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b, |
Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4a, 5a, 5b, 6a, 6b 8a (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b 8b (osoby, które nie chodzą na religię) |
13:35 – 13:50 |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b 8a, 8b |
POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA
ŚNIADANIE 9:00
OBIAD 12:00
PODWIECZOREK 14:00
JADŁOSPIS 18. 11. - 22. 11. 2024 r.
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101
Poniedziałek
Śniadanie – pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, serek puszysty, kanapkowy, szynka konserwowa, drobiowa, pomidor, ogórek, świeży, kiszony, papryka, parówka drobiowa na ciepło, ketchup, herbatka malinowa
Obiad – grochówka (groch, ziemniaki, wędzony boczek, wędzone żeberka, cebulka, marchewka, pietruszka, seler, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pierz, majeranek, olej rzepakowy), kopytka podane z gulaszem z szynki wieprzowej, z buraczkami na ciepło (cebulka, olej rzepakowy), herbatka miętowa, owoc
Podwieczorek – kolorowy talerzyk pokrojonych warzyw i owoców, jogurt do picia, batonik zbożowy
Wtorek
Śniadanie – pieczywo mieszane, masło, ser żółty, serek topiony, polędwica drobiowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, płatki owsiane na mleku, herbatka
Obiad – zupka pomidorowa (pulpa pomidorowa, pomidory z puszki, marchewka, pietruszka, porcja drobiowa, śmietana 18%), ziemniaki podane z kotlecikiem jajecznym, marchewką na gęsto (jaja, olej rzepakowy, cebulka, buka tarta), herbatka, owoc
Podwieczorek – krojone warzywa i owoce, deser mleczny, wafelki zbożowe, suszone owoce
Środa
Śniadanie – lekkie, kolorowe kanapki z pieczywa mieszanego, masło, wędlina drobiowa, porcja warzyw sezonowych, naleśniki (mąka mleko, cukier, jaja, olej rzepakowy), kakao
Obiad – rozgrzewająca zupka dyniowo-marchewkowa (dynia, marchewka, masło, śmietana 30 %, pietruszka), ziemniaki, de volaille, surówka z tartego selera z brzoskwinią oraz sosem jogurtowo-śmietanowym, lemoniada cytrynowa, jogurt mleczny
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, serek homogenizowany, biszkopty
Czwartek
Śniadanie – pieczywo: mieszane - białe i razowe, masło, ser żółty, serek topiony, szynka konserwowa, pomidor, ogórek świeży, papryka, zupka mleczna z zacierką, herbatka
Obiad – zupka kalafiorowa (kalafior, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, świeże żeberka, śmietana 18%), łazanki (olej rzepakowy, kiełbaska, kapusta kiszona, cebulka), herbatka miętowa, batonik zbożowy
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, ciasto domowe z prażonymi jabłkami (mąka, mleko, cukier, jaja, masło)
Piątek
Śniadanie – pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, serek puszysty, mielonka Tyrolska, jajeczko sadzone na grzance, pomidor, ogórek, papryka, szczypiorek, herbatka
Obiad – kapuśniak z białej kapusty (marchewka, ziemniaki, pietruszka, seler, porcja rosołowa, drobiowa, natka pietruszki), frytki, paluszki rybne Frosta (z pieca), ogórek konserwowy, woda
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, deser Monte, wafelki kukurydziane
Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.
Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!
OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE NALICZA ODSETKI.
Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.
W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego
drogą mailową stolowka-sp77@wp.pl
Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym miesiącu.
Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!
W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,
tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne;
- Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Lubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta
Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.