Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101


UMOWY:


Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 04.09.2023 r. do 31.07.2024 r.

Wyżywienie w szkole: od 11.09.2023 r. do 20.06.2024 r.


W ROKU SZKOLNYM 2023/2024 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:

- PRZEDSZKOLE  12 ZŁ
- SZKOŁA  6 ZŁ - (OBIAD)

 

SZKOŁA

PRZEDSZKOLE  i „0”

Wrzesień 15 dni x 6zł = 90 zł

Wrzesień 20 dni x 12 zł = 240 zł

Październik 22 dni x 6 zł = 132 zł

Październik 22 dni x 12 zł = 264 zł

Listopad 19 dni x 6 zł = 114 zł

Listopad 21 dni x 12 zł = 252 zł

Grudzień 16 dni x 6 zł = 96 zł

Grudzień 19 dni x 12 zł = 228 zł

Styczeń 19 x 6 zł = 114 zł

Styczeń 22 dni x 12 zł = 264 zł

Luty 14 dni x 6 zł = 84 zł

Luty 21 dni x 12 zł = 252 zł

Marzec 19 dni x 6 zł = 114 zł

Marzec 21 dni x 12 zł = 252 zł

Kwiecień 20 dni x 6 zł = 120 zł

Kwiecień 21 dni x 12 zł = 252 zł

Maj 14 dni x 6 zł = 84 zł

Maj 20 dni x 12 zł = 240 zł

Czerwiec 14 dni x 6 zł = 84 zł

Czerwiec 20 dni x 12 zł = 240 zł

 

Lipiec 23 dni x 12 zł = 276 zł


PLAN WYDAWANIA OBIADÓW

Godzina

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

11:00 – 11:20

Kl. 1a, 1b, 3b Kl. 1b, 2a, 3a Kl. 1a, 1b, 2a Kl. 1a, 2b, 3b Kl. 1a, 1b, 2a

11:30 – 11:45

Kl. 2a, 2b, 3a, 4a Kl. 1a, 2b, 3b, 4a Kl. 2b, 3a, 3b, 4a Kl. 1b, 2a, 3a, 4a Kl. 2b, 3a, 3b, 4a

12:00 – 12:30

przedszkole przedszkole przedszkole przedszkole przedszkole

12:30 – 12:50

Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b

13:35 – 13:50

Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a

 

POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA

ŚNIADANIE  9:00

OBIAD  12:00

PODWIECZOREK  14:00


JADŁOSPIS   22. 04. - 26. 04. 2024 r.

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101

 

Poniedziałek

Śniadanie 

pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, szynka drobiowa z indyka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka, parówka drobiowa na ciepło, ketchup, herbatka

Obiad 

zupka ogórkowa ze śmietana, natką pietruszki (żeberka wieprzowe, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, ziemniaki, sól, pieprz czarny), racuchy drożdżowe z sosem malinowym (wyrób własny, mąka, mleko, cukier, olej rzepakowy, drożdże), herbatka, owoc

Podwieczorek

kolorowy talerzyk warzywa, owoce krojone, jogurt  Bakoma  do picia, biszkopty

Wtorek

Śniadanie

kanapki z pieczywa pszennego i razowego, masło, ser żółty, serek topiony, pomidor, ogórek, papryka, koperty z ciasta francuskiego z szynka i serem, na ciepło (wyrób własny), herbatka

Obiad

rosołek z makaronem z zieleniną (szponder wołowy, porcja drobiowa rosołowa, drobiowe skrzydełka, marchewka, pietruszka, seler, por, sól, pieprz czarny, natka pietruszki), tradycyjny kotlet mielony podany z ziemniaczkami oraz sałatą w słodkim, lekkim, sosie jogurtowym, (mięso mielone z łopatki wieprzowej, czerstwa bułka, jaja, olej rzepakowy, cebulka), kompot, jabłuszko

Podwieczorek

owoce warzywa krojone, soczek owocowy, ciasto marchewkowe (wyrób własny, marchewka, miód, mąka, jaja, masło, cukier puder)

Środa

Śniadanie

kolorowe, lekkie kanapeczki, masło, wędlina drobiowa, warzywa sezonowe, lane kluseczki na mleku, herbatka

Obiad

zupka buraczkowa (buraki, marchewka, seler, pietruszka, ziemniaki, wędzone żeberka, śmietana 18%), mieszanko ryżowa–warzywna podana z kotlecikiem drobiowym oraz surówką z ogórka kiszonego z kukurydzą, cebulą czerwoną oliwą z oliwek, (filet z piersi kurczaka, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy), lemoniada cytrynowa, owoc

Podwieczorek

rogalik z masłem, dżemem, miodem do wyboru szklanka mleka, owoce, warzywa, krojone

Czwartek

Śniadanie

płatki zbożowe i kukurydziane z mlekiem, pieczywo białe i razowe, wędlina drobiowa, masło, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, ser żółty, twarożek półtłusty, herbatka

Obiad

krem marchewkowy (marchewka, masło, pietruszka, seler, śmietana 30%, natka pietruszki), bitka ze schabu w sosie własnym podana z kaszą pęczak oraz buraczkami na ciepło, (cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny, papryka słodka), woda, owoc

Podwieczorek

mus owocowy, suszone owoce, świeże owoce ,wafelki kukurydziane

Piątek

Śniadanie

kanapki z pieczywa mieszanego, masło, ser żółty, serek topiony, szynka konserwowa, pomidor, ogórek, papryka, omlet z szynką i szczypiorkiem(wyrób własny, jaja, mleko, masło), kakao

Obiad

pomidorówka z makaronem (porcja rosołowa, drobiowa, marchewka, pietruszka, seler, pomidory z puszki, pulpa pomidorowa, sól, pieprz czarny, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, śmietana 18%), ziemniaczki, dorsz w mące smażony na oleju rzepakowym, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłuszkiem, natką pietruszki, oliwa z oliwek, kompot owocowy, jogurt do picia

Podwieczorek

owoce, warzywa, krojone, jogurtowo - malinowo - ciasteczkowy pucharek, zbożowe  ciasteczka bez cukru

      


Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.

 

Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!


OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE  NALICZA ODSETKI.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.

 

WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE ODLICZEŃ MOŻNA UZYSKAĆ PISZĄC NA  ADRES stolowka-sp77@wp.pl


 

W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności  do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego

drogą mailową    stolowka-sp77@wp.pl  
 

Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym  miesiącu.

 


Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,

tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”

ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

  • GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  • Skorupiaki i produkty pochodne;
  • Jaja i produkty pochodne;
  • Ryby i produkty pochodne;
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  • Soja i produkty pochodne;
  • Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
  • Seler i produkty pochodne;
  • Gorczyca i produkty pochodne;
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
  • Lubin i produkty pochodne;
  • Mięczaki i produkty pochodne.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta

Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.

pliki do pobrania