Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101
UMOWY:
Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 04.09.2023 r. do 31.07.2024 r.
Wyżywienie w szkole: od 11.09.2023 r. do 20.06.2024 r.
W ROKU SZKOLNYM 2023/2024 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:
- PRZEDSZKOLE 12 ZŁ
- SZKOŁA 6 ZŁ - (OBIAD)
SZKOŁA |
PRZEDSZKOLE i „0” |
Wrzesień 15 dni x 6zł = 90 zł |
Wrzesień 20 dni x 12 zł = 240 zł |
Październik 22 dni x 6 zł = 132 zł |
Październik 22 dni x 12 zł = 264 zł |
Listopad 19 dni x 6 zł = 114 zł |
Listopad 21 dni x 12 zł = 252 zł |
Grudzień 16 dni x 6 zł = 96 zł |
Grudzień 19 dni x 12 zł = 228 zł |
Styczeń 19 x 6 zł = 114 zł |
Styczeń 22 dni x 12 zł = 264 zł |
Luty 14 dni x 6 zł = 84 zł |
Luty 21 dni x 12 zł = 252 zł |
Marzec 19 dni x 6 zł = 114 zł |
Marzec 21 dni x 12 zł = 252 zł |
Kwiecień 20 dni x 6 zł = 120 zł |
Kwiecień 21 dni x 12 zł = 252 zł |
Maj 14 dni x 6 zł = 84 zł |
Maj 20 dni x 12 zł = 240 zł |
Czerwiec 14 dni x 6 zł = 84 zł |
Czerwiec 20 dni x 12 zł = 240 zł |
|
Lipiec 23 dni x 12 zł = 276 zł |
PLAN WYDAWANIA OBIADÓW
Godzina |
Poniedziałek |
Wtorek |
Środa |
Czwartek |
Piątek |
11:00 – 11:20 |
Kl. 1a, 1b, 3b | Kl. 1b, 2a, 3a | Kl. 1a, 1b, 2a | Kl. 1a, 2b, 3b | Kl. 1a, 1b, 2a |
11:30 – 11:45 |
Kl. 2a, 2b, 3a, 4a | Kl. 1a, 2b, 3b, 4a | Kl. 2b, 3a, 3b, 4a | Kl. 1b, 2a, 3a, 4a | Kl. 2b, 3a, 3b, 4a |
12:00 – 12:30 |
przedszkole | przedszkole | przedszkole | przedszkole | przedszkole |
12:30 – 12:50 |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b | Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b | Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b | Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b | Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
13:35 – 13:50 |
Kl. 7a, 7b, 8a | Kl. 7a, 7b, 8a | Kl. 7a, 7b, 8a | Kl. 7a, 7b, 8a | Kl. 7a, 7b, 8a |
POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA
ŚNIADANIE 9:00
OBIAD 12:00
PODWIECZOREK 14:00
JADŁOSPIS 24. 06. - 28. 06. 2024 r.
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101
Poniedziałek
Śniadanie
pieczywo białe, razowe, masło, ser żółty, szynka konserwowa, pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona, tosty z serem i szynką, herbatka
Obiad
zupka jarzynowa z natką pietruszki i śmietaną (kości wieprzowe, karkowe, marchewka, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, kalafior, śmietana 18%, sól, pieprz czarny, natka pietruszki). bitka ze schabu w sosie własnym podana z kaszą bulgur i ogórkiem małosolnym, soczek owocowy, arbuz
Podwieczorek
krojone warzywa, owoce, actimel, ciasteczka zbożowe, soczek owocowy
Wtorek
Śniadanie
kanapki z pieczywa mieszanego, białego i razowego, masło, ser żółty, kiełbaska drobiowa na ciepło, ketchup, pomidor, ogórek, papryka, kakao
Obiad
zupka ogórkowa (kości schabowe, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana, ogórki kiszone, śmietana 18%, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie), kurczak w sosie szpinakowo-śmietanowym podany z makaronem (pierś kurczaka, śmietana 18%, szpinak, olej rzepakowy), woda, arbuz
Podwieczorek
rogalik maślany, szklanka mleka, krojone warzywa, owoce
Środa
Śniadanie
pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, wędlina drobiowa, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek, papryka, herbatka owocowa
Obiad
żurek z kiełbaską i jajeczkiem (zakwas, marchewka, pietruszka, ziemniaki, seler, kiełbaska biała, boczek wędzony, chrzan, śmietana 18%, sól, pieprz czarny, papryka słodka), ziemniaczki pieczone, nuggetsy z piersi kurczaka, fasolka szparagowa z bułka tartą i masełkiem, jabłuszko, soczek owocowy
Podwieczorek
serek waniliowy, chlebek bananowy, krojone owoce, warzywa
Czwartek
Śniadanie
kanapki z pieczywa mieszanego, masło, ser żółty, wędlina drobiowa, pomidor, ogórek, papryka, płatki zbożowe z mlekiem
Obiad
rosołek z makaronem (porcja drobiowa, szponder, marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki), ziemniaki, tradycyjny kotlecik mielony, surówka z buraczków, nektarynka, woda smakowa, owoce
Podwieczorek
krojone warzywa, owoce, jogurt do picia, wafelki kukurydziane
Piątek
Śniadanie
kanapki z białego i razowego pieczywa, masło, ser żółty, chałka z masłem, dżemem, do wyboru, szynka konserwowa, pomidor, ogórek , papryka, kawa inka
Obiad
zupka pomidorowa ze śmietaną, natką pietruszki (marchewka, pietruszka, seler, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%,), burgery rybne (wyrób własny: dorsz mielony, jaja, bułka czerstwa, cebulka , olej rzepakowy, sałata, ogórek konserwowy, ketchup), woda, krojone warzywa, owoce
Podwieczorek
krojone warzywa, owoce, serek wiejski z owocami, biszkopty, soczek owocowy
Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.
Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!
OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE NALICZA ODSETKI.
Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.
W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego
drogą mailową stolowka-sp77@wp.pl
Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym miesiącu.
Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!
W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,
tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne;
- Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Lubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta
Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.