Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101
UMOWY:
Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 02.09.2024 do 31.07.2025
Wyżywienie w szkole: od 09.09.2024 do 26.06.2025
W ROKU SZKOLNYM 2024/2025 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:
- PRZEDSZKOLE 12 ZŁ
- SZKOŁA 6 ZŁ - (OBIAD)
SZKOŁA |
Oddział "0" |
wrzesień 16 dni x 6zł = 96,00 |
Wrzesień 21 dni x 12zł = 252,00 |
Październik 21 dni x 6zł = 126,00 |
Październik 23 dni x 12zł = 276,00 |
Listopad 19 dni x 6zł = 114,00 |
Listopad 19 dni x 12zł = 228,00 |
Grudzień 15 dni x 6zł = 90,00 |
Grudzień 20 dni x 12zł = 240,00 |
Styczeń 19 dni x 6zł = 114,00 |
Styczeń 21 dni x 12zł = 252,00 |
Luty 10 dni x 6zł = 60,00 |
Luty 20 dni x 12zł = 240,00 |
Marzec 21 dni x 6zł = 126,00 |
Marzec 21 dni x 12zł = 252,00 |
Kwiecień 18 dni x 6zł = 108,00 |
Kwiecień 21 dni x 12zł = 252,00 |
Maj 17 dni x 6zł = 102,00 |
Maj 18 dni x 12zł = 216,00 |
Czerwiec 17 dni x 6zł = 102,00 |
Czerwiec 20 dni x 12zł = 240,00 |
|
Lipiec 23 dni x 12zł = 276,00 |
PLAN WYDAWANIA OBIADÓW
Godzina |
Poniedziałek |
Wtorek |
Środa |
Czwartek |
Piątek |
11:00 – 11:20 |
Kl. 1a, 2a, 3b |
Kl. 1a, 1b, 2a |
Kl.1b, 2b, 3b |
Kl. 2a, 2b, 3a |
Kl. 1a, 2b, 3a |
11:30 – 11:45 |
Kl. 1b, 2b, 3a, 4a |
Kl. 2b, 3a, 3b, 4a |
Kl. 1a, 2a, 3a, 4a 6b (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 1a, 1b, 3b, 4a 5b (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 1b, 2a, 3b, 4a |
12:00 – 12:30 |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
12:30 – 12:50 |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b, 8a (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4a, 5a, 5b, 6a, 6b
|
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b 8b (osoby, które nie chodzą na religię) |
13:35 – 13:50 |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b 8a, 8b |
POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA
ŚNIADANIE 9:00
OBIAD 12:00
PODWIECZOREK 14:00
JADŁOSPIS 23. 06. - 27. 06. 2025 r.
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101
Poniedziałek
Śniadanie – pieczywo mieszane, masło, ser żółty, serek puszysty, wędlina drobiowa, płatki owsiane na mleku, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbatka miętowa
Obiad – kapuśniak ze świeżej kapusty (marchewka, pietruszka, seler, porcja rosołowa, drobiowa, ziemniaki, natka pietruszki), placuszki drożdżaki z polewą malinową (mąka, mleko, drożdże), herbatka miętowa, owoc
Podwieczorek - krojone warzywa, owoce, biszkopty, jogurt mleczny
Wtorek
Śniadanie – pieczywo białe, razowe, masło, ser żółty, serek topiony, pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, mini pizza (wyrób własny: mąka, mleko, drożdże, olej rzepakowy, szynka drobiowa, ser tarty, ketchup), herbatka
Obiad – pomidorówka (żeberka wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, bazylia), ziemniaczki z koperkiem, podane z panierowaną piersią drobiową (olej rzepakowy, jaja, bułka czerstwa), mizeria ze świeżego ogórka w sosie jogurtowym, kompot, owoc
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, skyr do picia, pieczywo lekkie
Środa
Śniadanie – pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, serek topiony, szynka konserwowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kakao
Obiad – zupka wiosenna (ziemniaki, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, porcja rosołowa, drobiowa, śmietana 18%, natka pietruszki), makaron z pomidorowo- mięsnym sosem (mielona łopatka, pomidory z puszki, cebulka, olej rzepakowy), lemoniada cytrynowa, owoc
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, ciasto domowe z owocami (mąka, masło, jaja, cukier)
Czwartek
Śniadanie – mini bułeczka, masło, chlebek wieloziarnisty, serek topiony, polędwica drobiowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, zupka mleczna, herbatka
Obiad – zupka z młodych buraczków (żeberka wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana 18%), frytki, rybka z pieca, ogórek konserwowy, woda, owoc
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, batonik zbożowy, soczek jabłkowy
Piątek
Śniadanie – pieczywo białe i razowe, masło, ser topiony, szynka drobiowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, ogórek, kabanosy, rogalik maślany, dżem, kakao
Obiad – krupniczek z natką (porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana 18%, natka pietruszki), naleśniczki z dżemem (mąka, mleko, jaja)
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, ciasteczka owsiane wyrób własny z suszonymi owocami, soczek
Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.
Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!
OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE NALICZA ODSETKI.
Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.
W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego
drogą mailową stolowka-sp77@wp.pl
Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym miesiącu.
Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!
W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,
tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne;
- Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Lubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta
Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.