Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101


UMOWY:


Żywienie rozpoczynamy: w oddziale przedszkolnym od 05. 09. 2022 do 31. 07. 2023,

w pozostałych klasach od 14. 09. 2022 do 22. 06. 2023.

W ROKU SZKOLNYM 2021/2022 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:

- PRZEDSZKOLE  12 ZŁ
- SZKOŁA  6 ZŁ - (OBIAD}

 

SZKOŁA

PRZEDSZKOLE  i „0”

WRZESIEŃ- 15 DNI x 6zł = 90,00

WRZESIEŃ 20 DNI x 12zł = 240,00

PAŹDZIERNIK- 19 DNI x 6zł = 114,00

PAŹDZIERNIK 21 DNI x 12zł =252,00

LISTOPAD-  20 DNI x 6zł = 120,00

LISTOPAD 20 DNI x 12zł = 240,00

GRUDZIEŃ- 16 DNI x 6zł = 96,00

GRUDZIEŃ 21 DNI x 12zł = 252,00

STYCZEŃ- 11 DNI x 6zł = 66,00

STYCZEŃ 21 DNI x 12zł = 252,00

LUTY- 20 DNI x 6zł = 120,00

LUTY 20 DNI x 12zł = 240,00

MARZEC- 22 DNI x 6zł = 132,00

MARZEC 23 DNI x 12zł  = 276,00

KWIECIEŃ- 16 DNI x 6zł = 96,00

KWIECIEŃ 19 DNI x 12zł = 228,00

MAJ- 16 DNI x 6zł = 96,00

MAJ 21 DNI x 12zł = 252,00

CZERWIEC- 14 DNI x 6zł = 84,00

CZERWIEC 21 DNI x 12zł = 252,00

LIPIEC 21 DNI x 12zł = 252,00


PLAN WYDAWANIA OBIADÓW

Godzina

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

11:00 – 11:20

Kl. 1a, 1b, 2b

Kl. 1b, 2b, 3a

Kl. 2a, 2b, 3b

Kl. 1a, 2a, 3a

Kl. 2a, 2b, 3b

11:30 – 11:45

Kl. 2a, 3a, 3b

Kl. 1a, 2a, 3b, 4b

Kl. 1a, 1b, 3a, 4b

Kl. 1b, 2b, 3b, 4b

Kl. 1a, 1b, 3a

12:00 – 12:30

przedszkole

przedszkole

przedszkole

przedszkole

przedszkole

12:30 – 12:45

Kl. 4a, 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4a, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4a, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4a, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4a, 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

13:30 – 13:45

Kl. 7a, 8a, 8b

Kl. 7a, 8a, 8b

Kl. 7a, 8a, 8b

Kl. 7a, 8a, 8b

Kl. 7a, 8a, 8b

 

POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA

ŚNIADANIE  9:00

OBIAD  12:00

PODWIECZOREK  14:00


JADŁOSPIS   05.06. - 09.06.2023r.

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101

 

Poniedziałek

Śniadanie 

kanapki z pieczywa mieszanego: pszennego i razowego, masło, wędlina drobiowa, ser żółty, tosty z serem i szynką na ciepło z ketchupem, pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona, rzodkiewka, herbatka miętowa z cukrem

Obiad 

krem brokułowy (brokuł, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, masło, sól, pieprz czarny, papryka słodka), kopytka z jajeczkiem sadzonym, marchewka tarta z jabłuszkiem, woda

Podwieczorek

banan, serek Danio, wafelki kukurydziane

Wtorek

Śniadanie

kanapeczki z pieczywa mieszanego, masło, paróweczka drobiowa na ciepło, pomidor, ogórek zielony, papryka czerwona, ser żółty, serek topiony, herbatka owocowa z cukrem i cytryną

Obiad

krupniczek (porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, kasza jęczmienna, śmietana 18%, sól,pieprz, papryka słodka), łazanki z kiełbaską, boczkiem, kapustą kiszoną, cebulką (olej rzepakowy), herbatka owocowa

Podwieczorek

mini serniczki z galaretką i truskawkami (wyrób własny) - twarożek, jaja, mleko, żelatyna, galaretka, truskawki, cukier, soczek jabłkowy

Środa

Śniadanie

kanapki z pieczywa mieszanego, porcja warzyw, ser żółty, polędwica sopocka, zacierka na mleku na słodko, herbatka

Obiad

zupka owocowa, ziemniaczki, kotlecik drobiowy (filet z piersi kurczaka, czerstwa bułka, jaja, olej rzepakowy ,sól, pieprz), chrupiąca czerwona kapusta, woda

Podwieczorek

mini drożdżóweczki  (mąka, mleko, cukier, drożdże, truskawki), mus owocowy (tarte jabłuszko, banan)

Czwartek

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Piątek

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek


Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.

 

Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!


OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE  NALICZA ODSETKI.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.

 

WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE ODLICZEŃ MOŻNA UZYSKAĆ PISZĄC NA  ADRES stolowka-sp77@wp.pl


 

W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności  do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego

drogą mailową    stolowka-sp77@wp.pl  
 

Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym  miesiącu.

 


Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,

tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”

ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

  • GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  • Skorupiaki i produkty pochodne;
  • Jaja i produkty pochodne;
  • Ryby i produkty pochodne;
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  • Soja i produkty pochodne;
  • Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
  • Seler i produkty pochodne;
  • Gorczyca i produkty pochodne;
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
  • Lubin i produkty pochodne;
  • Mięczaki i produkty pochodne.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta

Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.

pliki do pobrania