Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101
UMOWY:
Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 01. 09. 2025 r.
Wyżywienie w szkole: od 08. 09. 2025 r.
W ROKU SZKOLNYM 2025/2026 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:
- PRZEDSZKOLE 12 ZŁ
- SZKOŁA 6 ZŁ - (OBIAD)
SZKOŁA |
Oddział "0" |
Wrzesień- 17 DNI x 6zł = 102,00 |
Wrzesień 22 DNI x 12zł = 264,00 |
Październik- 22 DNI x 6zł = 132,00 |
Październik 23 DNI x 12zł =276,00 |
Listopad- 18 DNI x 6zł = 108,00 |
Listopad 19 DNI x 12zł = 228,00 |
Grudzień- 15 DNI x 6zł = 90,00 |
Grudzień 21 DNI x 12zł = 252,00 |
Styczeń- 8 DNI x 6zł = 48,00 |
Styczeń 20 DNI x 12zł = 240,00 |
Luty- 20 DNI x 6zł = 120,00 |
Luty 20 DNI x 12zł = 240,00 |
Marzec- 22 DNI x 6zł = 132,00 |
Marzec 22 DNI x 12zł = 264,00 |
Kwiecień- 17 DNI x 6zł = 102,00 |
Kwiecień 21 DNI x 12zł = 252,00 |
Maj- 17 DNI x 6zł = 102,00 |
Maj 17 DNI x 12zł = 204,00 |
Czerwiec- 17 DNI x 6zł = 102,00 |
Czerwiec 21 DNI x 12zł = 252,00 |
|
Lipiec 23 DNI x 12zł = 276,00 |
Plan wydawania obiadów w roku szkolnym 2025/2026
Godzina |
Poniedziałek |
Wtorek |
Środa |
Czwartek |
Piątek |
11:00 – 11:20 |
Kl. 1b, 2a, 3b |
Kl. 1a, 3a, 3b |
Kl. 2a, 2b, 3a |
Kl. 1a, 1b, 3b |
Kl. 1a, 1b, 2b |
11:30 – 11:45 |
Kl. 1a, 2b, 3a, 4a |
Kl. 1b, 2b, 2b, 4a |
Kl. 1a, 1b, 3b, 4a |
Kl. 2a, 2b, 3a, 4a |
Kl. 2a, 3a, 3b, 4a |
12:00 – 12:30 |
punkt przedszkolny |
punkt przedszkolny |
punkt przedszkolny |
punkt przedszkolny |
punkt przedszkolny |
12:30 – 12:50 |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
13:35 – 13:50 |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA
ŚNIADANIE 9:00
OBIAD 12:00
PODWIECZOREK 14:00
JADŁOSPIS
Poniedziałek, 15.09.2025 (Dieta Podstawowa)
Śniadanie: pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, serek puszysty, zacierka na mleku, ogórek, papryka, kabanosy, herbatka miętowa z miodem
Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą),10.Gorczyca i produkty pochodne
Obiad: Zupka ogórkowa (ogórki kiszone, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, porcja rosołowa, śmietana, natka pietruszki). Pierogi z mięsem i cebulową okraską (mąka, jaja, olej rzepakowy), herbatka miętowa, batonik zbożowy
Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,3.Jaja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łączniez laktozą), 9. Seler i produkty pochodne
Podwieczorek: kefir, bułeczki twarogowe (mąka, jaja, twaróg półtłusty, cukier waniliowy)
Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,3.Jaja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)
Wtorek, 16.09.2025 (Dieta Podstawowa)
Śniadanie: pieczywo białe i razowe, masło, szynka drobiowa, ser żółty, jajeczko sadzone, pomidor, ogórek, papryka, herbatka
Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,3.Jaja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą), 10. Gorczyca i produkty pochodne
Obiad: Pomidorowa z makaronem (porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, passata pomidorowa, śmietana), ziemniaki, tradycyjny mielony (mielona łopatka, cebulka, olej rzepakowy, bułka tarta, jaja), sałata w sosie jogurtowym, kompot, owoc
Alergeny:3.Jaja i produkty pochodne,9.Seler i produkty pochodne
Podwieczorek: krojone owoce, jogurt mleczny, wafle kukurydziane
Alergeny:7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)
Środa, 17.09.2025 (Dieta Podstawowa)
Śniadanie: mini bułeczka, masło, ser topiony, serek puszysty, parówka drobiowa, pomidor, ogórek, papryka, kakao
Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,6.Soja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty (ziemniaki, kości wędzone, marchewka, pietruszka, seler, mąka, masło). Kluska śląska podana z gulaszem łopatki wieprzowej (mąka, ziemniaki), buraczki tarte, kompot, owoc.
Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,3.Jaja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne
Podwieczorek: Banan, mus owocowy, herbatniki
Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)
Czwartek, 18.09.2025 (Dieta Podstawowa)
Śniadanie: pieczywo mieszane białe i razowe, masło, wędlina, ser żółty, płatki owsiane na mleku, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbatka z miodem i cytrynką
Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)
Obiad: Rosołek z makronem i natką pietruszki (porcja rosołowa drobiowa, szponder, marchewka, pietruszka, seler, por). Ryż z warzywami podany z filetem z piersi kurczaka (papryka słodka, majeranek, olej rzepakowy), soczek, owoc
Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,9.Seler i produkty pochodne
Podwieczorek: Kefir, krojone owoce, pieczywo chrupkie
Alergeny:7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)
Piątek, 19.09.2025 (Dieta Podstawowa)
Śniadanie: Chlebek mieszany (razowy i biały),masło, ser żółty, wędlina, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, herbatka, mini naleśniczki(mąka, mleko, jaja, olej rzepakowy)
Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 3. Jaja i produkty pochodne, 6. Soja i produkty pochodne, 7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad: Krupniczek (kasza, ziemniaki, żeberka świeże, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, natka pietruszki).ziemniaki, łosoś z pieca, surówka z białej kapusty z kukurydzą, marchewką, jogurtem, majonezem), woda, ciasteczko zbożowe
Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą),9.Seler i produkty pochodne
Podwieczorek: krojone owoce, ciasto drożdżowe (mąka, mleko, cukier, masło), suszone owoce
Alergeny:1.Zboża zawierające gluten,3.Jaja i produkty pochodne,7.Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą)
-
Dostęp do platformy GPE
-
Dostęp do panelu rodzica w systemie iOpłatyEdu - uzyskują go wyłącznie rodzice lub opiekunowie, których wymagane dane zostały wprowadzone do systemu przez jednostkę (numer PESEL i adres email). Proces wprowadzania danych trwa i jest realizowany sukcesywnie każdego dnia. Przewidujemy, że w ciągu kilku najbliższych dni zostanie on w pełni zakończony. Przejście do panelu rodzica jest możliwe po zalogowaniu do platformy GPE i kliknięciu na kafelek iOpłatyEdu.
OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE NALICZA ODSETKI.
Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!
W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,
tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne;
- Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Lubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta
Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.