Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101
UMOWY:
Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 02.09.2024 do 31.07.2025
Wyżywienie w szkole: od 09.09.2023 do 26.06.2025
W ROKU SZKOLNYM 2023/2024 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:
- PRZEDSZKOLE 12 ZŁ
- SZKOŁA 6 ZŁ - (OBIAD)
SZKOŁA |
Oddział "0" |
wrzesień 16 dni x 6zł = 96,00 |
Wrzesień 21 dni x 12zł = 252,00 |
Październik 21 dni x 6zł = 126,00 |
Październik 23 dni x 12zł = 276,00 |
Listopad 19 dni x 6zł = 114,00 |
Listopad 19 dni x 12zł = 228,00 |
Grudzień 15 dni x 6zł = 90,00 |
Grudzień 20 dni x 12zł = 240,00 |
Styczeń 19 dni x 6zł = 114,00 |
Styczeń 21 dni x 12zł = 252,00 |
Luty 10 dni x 6zł = 60,00 |
Luty 20 dni x 12zł = 240,00 |
Marzec 21 dni x 6zł = 126,00 |
Marzec 21 dni x 12zł = 252,00 |
Kwiecień 18 dni x 6zł = 108,00 |
Kwiecień 21 dni x 12zł = 252,00 |
Maj 17 dni x 6zł = 102,00 |
Maj 18 dni x 12zł = 216,00 |
Czerwiec 17 dni x 6zł = 102,00 |
Czerwiec 20 dni x 12zł = 240,00 |
|
Lipiec 23 dni x 12zł = 276,00 |
PLAN WYDAWANIA OBIADÓW
Godzina |
Poniedziałek |
Wtorek |
Środa |
Czwartek |
Piątek |
11:00 – 11:20 |
Kl. 1a, 1b, 2a |
Kl. 1b, 2b, 3a |
Kl. 1a, 2a, 3a |
Kl. 1a, 2b, 3b |
Kl. 1a, 1b, 2a |
11:30 – 11:45 |
Kl. 2b, 3a, 3b, 4a |
Kl. 1a, 2a, 3b, 4a 6a (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 1b, 2b, 3b, 4a 6b (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 1b, 2a, 3a, 4a |
Kl. 2b, 3a, 3b, 4a |
12:00 – 12:30 |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
6 – latki |
12:30 – 12:50 |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b, |
Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4a, 5a, 5b, 6a, 6b 8a (osoby, które nie chodzą na religię) |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b 8b (osoby, które nie chodzą na religię) |
13:35 – 13:50 |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b, 8a, 8b |
Kl. 7a, 7b 8a, 8b |
POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA
ŚNIADANIE 9:00
OBIAD 12:00
PODWIECZOREK 14:00
JADŁOSPIS 02. 12. - 06. 12. 2024 r.
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101
Poniedziałek
Śniadanie – pieczywo mieszane białe i razowe, masło, ser żółty, serek puszysty, wędlina drobiowa, pomidor, ogórek, papryka, płatki zbożowe z mlekiem, herbatka owocowa
Obiad – zupka meksykanka: mielone mięso z szynki wieprzowej, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, kukurydza, fasolka szparagowa, pieczarki, pulpa pomidorowa, pomidory z puszki, natka pietruszki, sól, pieprz, jabłuszkowe placuszki (mąka, mleko, jaja, olej rzepakowy, cukier, cynamon), herbatka miętowa, owoc
Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, serek Danio, wafelki zbożowe
Wtorek
Śniadanie – pieczywo mieszane, masło, ser żółty, serek topiony, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek, papryka, szynka konserwowa, herbatka
Obiad – pomidorowa z ryżem z natka pietruszki śmietaną 18% (marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, żeberka wieprzowe, sól, pieprz), ziemniaczki, pieczony kurczak, tarta marchewka z jabłuszkiem i ananasem w sosie jogurtowym, kompot, owoc
Podwieczorek – krojone owoce, warzywa, bułeczki twarogowe (wyrób własny: mąka, masło, twaróg, jaja, cukier puder), soczek jabłkowy
Środa
Śniadanie – pieczywo mieszane, masło, ser topiony, parówka drobiowa na ciepło, ketchup, pomidor, ogórek, papryka, ogórek kiszony, herbatka
Obiad – zupka jarzynowa (kalafior, marchewka, fasolka szparagowa, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, porcja rosołowa drobiowa, śmietana 18%, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie), spaghetti (mięso wieprzowe, mielone, pomidory z puszki, pulpa pomidorowa, olej rzepakowy, cebulka, bazylia, pieprz, sól), lemoniada cytrynowa, owoc
Podwieczorek – krojone owoce, warzywa, kefir, ciasteczka kruche (wyrób własny: mąka, jaja, masło, cukier
Czwartek
Śniadanie – mini bułeczki pszenne, pieczywo wieloziarniste, masło, ser żółty, serek topiony, polędwica drobiowa, pomidor, ogórek, papryka, rolada z serem i szynką z ciasta francuskiego, kakao
Obiad – rosołek (szponder wołowy, porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki), roladki z karkówki w sosie pieczeniowym, podane z kluską śląską, surówką z selera z jabłuszkiem (cebulka, olej rzepakowy, jogurt), herbatka malinowa, owoc
Podwieczorek – krojone owoce, warzywa, batonik zbożowy, kisiel z tartym jabłuszkiem
Piątek
Śniadanie – pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, serki topiony, puszysty, pomidor, ogórek, papryka, szynka drobiowa, placuszki, racuszki (wyrób własny: mąka, mleko, jaja, cukier), kawa inka
Obiad – krupniczek z natką pietruszki i śmietaną (żeberka wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%), filet z dorsza, panierowany w mące, (olej rzepakowy) ziemniaczki, surówka z białej kapusty z marchewką, kukurydzą, natką pietruszki, oliwa z oliwy, woda, mikołajek
Podwieczorek – krojone owoce, warzywa, słodka niespodzianka
Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.
Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!
OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE NALICZA ODSETKI.
Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.
W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego
drogą mailową stolowka-sp77@wp.pl
Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym miesiącu.
Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!
W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,
tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne;
- Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Lubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta
Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.