Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101


UMOWY:


Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 02.09.2024 do 31.07.2025

Wyżywienie w szkole: od 09.09.2023 do 26.06.2025


W ROKU SZKOLNYM 2023/2024 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:

- PRZEDSZKOLE  12 ZŁ
- SZKOŁA  6 ZŁ - (OBIAD)

 

SZKOŁA

Oddział "0"

wrzesień 16 dni x 6zł = 96,00

Wrzesień 21 dni x 12zł = 252,00

Październik 21 dni x 6zł = 126,00      

Październik 23 dni x 12zł = 276,00

Listopad  19 dni x 6zł = 114,00

Listopad 19 dni x 12zł = 228,00

Grudzień 15 dni x 6zł = 90,00

Grudzień 20 dni x 12zł = 240,00

Styczeń 19 dni x 6zł = 114,00

Styczeń 21 dni x 12zł = 252,00

Luty 10 dni x 6zł = 60,00

Luty 20 dni x 12zł = 240,00

Marzec 21 dni x 6zł = 126,00

Marzec 21 dni x 12zł  = 252,00

Kwiecień 18 dni x 6zł = 108,00

Kwiecień 21 dni x 12zł = 252,00

Maj 17 dni x 6zł = 102,00      

Maj 18 dni x 12zł = 216,00

Czerwiec 17 dni x 6zł = 102,00

Czerwiec 20 dni x 12zł = 240,00

 

Lipiec 23 dni x 12zł = 276,00


PLAN WYDAWANIA OBIADÓW

 

Godzina

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

11:00 – 11:20

Kl. 1a, 1b, 2a

Kl. 1b, 2b, 3a

Kl. 1a, 2a, 3a

Kl. 1a, 2b, 3b

Kl. 1a, 1b, 2a

11:30 – 11:45

Kl. 2b, 3a, 3b, 4a

Kl. 1a, 2a, 3b, 4a

6a (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 1b, 2b, 3b, 4a

6b (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 1b, 2a, 3a, 4a

Kl. 2b, 3a, 3b, 4a

12:00 – 12:30

6 – latki

6 – latki

6 – latki

6 – latki

6 – latki

12:30 – 12:50

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4a, 4b, 5a, 5b,

6a, 6b,

Kl. 4a, 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4a, 5a, 5b,

6a, 6b

8a (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

8b (osoby, które nie chodzą na religię)

13:35 – 13:50

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b 8a, 8b

 

POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA

ŚNIADANIE  9:00

OBIAD  12:00

PODWIECZOREK  14:00


JADŁOSPIS   18. 11. - 22. 11. 2024 r.

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101

 

Poniedziałek

Śniadanie – pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, serek puszysty, kanapkowy, szynka konserwowa, drobiowa, pomidor, ogórek, świeży, kiszony, papryka, parówka drobiowa na ciepło, ketchup, herbatka malinowa

Obiad – grochówka (groch, ziemniaki, wędzony boczek, wędzone żeberka, cebulka, marchewka, pietruszka, seler, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pierz, majeranek, olej rzepakowy), kopytka podane z gulaszem z szynki wieprzowej, z buraczkami na ciepło (cebulka, olej rzepakowy), herbatka miętowa, owoc

Podwieczorek – kolorowy talerzyk pokrojonych warzyw i owoców, jogurt do picia, batonik zbożowy

Wtorek

Śniadanie – pieczywo mieszane, masło, ser żółty, serek topiony, polędwica drobiowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, płatki owsiane na mleku, herbatka

Obiad – zupka pomidorowa (pulpa pomidorowa, pomidory z puszki, marchewka, pietruszka, porcja drobiowa, śmietana 18%), ziemniaki podane z kotlecikiem jajecznym, marchewką na gęsto (jaja, olej rzepakowy, cebulka, buka tarta), herbatka, owoc

Podwieczorek – krojone warzywa i owoce, deser mleczny, wafelki zbożowe, suszone owoce

Środa

Śniadanie – lekkie, kolorowe kanapki z pieczywa mieszanego, masło, wędlina drobiowa, porcja warzyw sezonowych, naleśniki (mąka mleko, cukier, jaja, olej rzepakowy), kakao

Obiad – rozgrzewająca zupka dyniowo-marchewkowa (dynia, marchewka, masło, śmietana 30 %, pietruszka), ziemniaki, de volaille, surówka z tartego selera z brzoskwinią oraz sosem jogurtowo-śmietanowym, lemoniada cytrynowa, jogurt mleczny

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, serek homogenizowany, biszkopty

Czwartek

Śniadanie – pieczywo: mieszane - białe i razowe, masło, ser żółty, serek topiony, szynka konserwowa, pomidor, ogórek świeży, papryka, zupka mleczna z zacierką, herbatka

Obiad – zupka kalafiorowa (kalafior, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, świeże żeberka, śmietana 18%), łazanki (olej rzepakowy, kiełbaska, kapusta kiszona, cebulka), herbatka miętowa, batonik zbożowy

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, ciasto domowe z prażonymi jabłkami (mąka, mleko, cukier, jaja, masło)

Piątek

Śniadanie – pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, serek puszysty, mielonka Tyrolska, jajeczko sadzone na grzance, pomidor, ogórek, papryka, szczypiorek, herbatka

Obiad – kapuśniak z białej kapusty (marchewka, ziemniaki, pietruszka, seler, porcja rosołowa, drobiowa, natka pietruszki), frytki, paluszki rybne Frosta (z pieca), ogórek konserwowy, woda

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, deser Monte, wafelki kukurydziane

   


Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.

 

Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!


OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE  NALICZA ODSETKI.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.

 

WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE ODLICZEŃ MOŻNA UZYSKAĆ PISZĄC NA  ADRES stolowka-sp77@wp.pl


 

W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności  do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego

drogą mailową    stolowka-sp77@wp.pl  
 

Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym  miesiącu.

 


Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,

tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”

ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

  • GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  • Skorupiaki i produkty pochodne;
  • Jaja i produkty pochodne;
  • Ryby i produkty pochodne;
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  • Soja i produkty pochodne;
  • Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
  • Seler i produkty pochodne;
  • Gorczyca i produkty pochodne;
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
  • Lubin i produkty pochodne;
  • Mięczaki i produkty pochodne.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta

Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.