Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101


UMOWY:


Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 02.09.2024 do 31.07.2025

Wyżywienie w szkole: od 09.09.2024 do 26.06.2025


W ROKU SZKOLNYM 2024/2025 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:

- PRZEDSZKOLE  12 ZŁ
- SZKOŁA  6 ZŁ - (OBIAD)

 

SZKOŁA

Oddział "0"

wrzesień 16 dni x 6zł = 96,00

Wrzesień 21 dni x 12zł = 252,00

Październik 21 dni x 6zł = 126,00      

Październik 23 dni x 12zł = 276,00

Listopad  19 dni x 6zł = 114,00

Listopad 19 dni x 12zł = 228,00

Grudzień 15 dni x 6zł = 90,00

Grudzień 20 dni x 12zł = 240,00

Styczeń 19 dni x 6zł = 114,00

Styczeń 21 dni x 12zł = 252,00

Luty 10 dni x 6zł = 60,00

Luty 20 dni x 12zł = 240,00

Marzec 21 dni x 6zł = 126,00

Marzec 21 dni x 12zł  = 252,00

Kwiecień 18 dni x 6zł = 108,00

Kwiecień 21 dni x 12zł = 252,00

Maj 17 dni x 6zł = 102,00      

Maj 18 dni x 12zł = 216,00

Czerwiec 17 dni x 6zł = 102,00

Czerwiec 20 dni x 12zł = 240,00

 

Lipiec 23 dni x 12zł = 276,00


PLAN WYDAWANIA OBIADÓW

 

Godzina

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

11:00 – 11:20

Kl. 1a, 2b, 3a

Kl. 1a, 2b, 3b

Kl. 1a, 1b, 2a

Kl. 1a, 2a, 3a

Kl. 1b, 2b, 3b

11:30 – 11:45

Kl. 1a, 2a, 3b, 4a

Kl. 1b, 2a, 3a, 4a

5b (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 2b, 3a, 3b, 4a

Kl. 1b, 2b, 3a, 4a

6b (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 1a, 2a, 3a, 4a

12:00 – 12:30

6 – latki

6 – latki

6 – latki

6 – latki

6 – latki

12:30 – 12:50

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4a, 4b, 5a, 5b,

6a, 6b,

Kl. 4a, 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

8b (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 4a, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

8a (osoby, które nie chodzą na religię)

13:35 – 13:50

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b 8a, 8b

 

POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA

ŚNIADANIE  9:00

OBIAD  12:00

PODWIECZOREK  14:00


JADŁOSPIS   31. 03. - 04. 04. 2025 r.

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101

Poniedziałek

Śniadanie – pieczywo białe, razowe, masło, ser żółty, wędlina drobiowa, pasztet drobiowy, pomidor, ogórek, papryka, płatki kukurydziane z mlekiem, herbatka miętowa

Obiad – zupka ogórka z natką pietruszki i śmietaną (żeberka wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana 18%), domowe burgery (mięso mielone z łopatki wieprzowej, sałata, ogórek konserwowy, ketchup), herbatka miętowa, jabłuszko

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, mus jabłkowy, wafelki kukurydziane

Wtorek

Śniadanie – pieczywo mieszane, białe i razowe, masło, ser żółty, serek puszysty, szynka konserwowa, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, tosty jak pizza (wyrób własny: szynka, ser żółty, kukurydza, papryka, ketchup), herbatka owocowa

Obiad – barszcz biały (zakwas, wędzone kości schabowe, ziemniaki, marchewka, pietruszka, śmietana 18%, chrzan), kluski śląskie podane z gulaszem wieprzowym oraz surówką z pora (olej rzepakowy, cebulka, śmietana18%, ogórek kiszony, marchewka), kompot, owoc

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, skyr, ciasto drożdżowe (wyrób własny: mąka, masło, cukier, jaja, mleko)

Środa

Śniadanie – pieczywo mieszane, białe i razowe, masło, ser żółty, serek topiony, wędlina drobiowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka, zupka mleczna na słodko z zacierką, herbatka

Obiad – rosołek z makaronem (porcja rosołowa, szponder, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki), ziemniaki, kotlet tradycyjny schabowy podany z mizerią ze świeżego ogórka (olej rzepakowy, jaja, czerstwa bułka), herbatka malinowa, owoc

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, kisiel z jabłuszkiem, biszkopciki

Czwartek

Śniadanie – chlebek mieszany, masło, mini naleśniczki z dżemem lub suche (mąka, mleko, masło, jaja, olej rzepakowy), pomidor, ogórek, rzodkiewka, kakao

Obiad – Krem pomidorowo-marchewkowo- paprykowy (masło, marchewka, papryka, pulpa pomidorowa, śmietana 18%, natka pietruszki), łazanki (olej rzepakowy, cebulka, kapusta kiszona, kiełbaska), kompot, owoc

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, batonik zbożowy, soczek jabłkowy

Piątek

Śniadanie – pieczywo mieszane, masło, sery żółty, ser topiony, jajeczko z majonezem i groszkiem, polędwica z indyka, twarożek z  jogurtem i miodem, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbatka

Obiad – krupniczek z natką pietruszki śmietanką (ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, porcja rosołowa, drobiowa, śmietana 18%), ziemniaczki, kotlecik rybny, panierowany (olej rzepakowy, bułka czerstwa), tarta marchewka z jabłuszkiem, woda, owoc

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, serek Danio, wafelki kukurydziane


Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.

 

Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!


OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE  NALICZA ODSETKI.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.

 

WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE ODLICZEŃ MOŻNA UZYSKAĆ PISZĄC NA  ADRES stolowka-sp77@wp.pl


 

W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności  do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego

drogą mailową    stolowka-sp77@wp.pl  
 

Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym  miesiącu.

 


Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,

tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”

ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

  • GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  • Skorupiaki i produkty pochodne;
  • Jaja i produkty pochodne;
  • Ryby i produkty pochodne;
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  • Soja i produkty pochodne;
  • Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
  • Seler i produkty pochodne;
  • Gorczyca i produkty pochodne;
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
  • Lubin i produkty pochodne;
  • Mięczaki i produkty pochodne.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta

Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.