Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101
UMOWY:
Żywienie rozpoczynamy: w oddziale przedszkolnym od 05. 09. 2022 do 31. 07. 2023,
w pozostałych klasach od 14. 09. 2022 do 22. 06. 2023.
W ROKU SZKOLNYM 2021/2022 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:
- PRZEDSZKOLE 12 ZŁ
- SZKOŁA 6 ZŁ - (OBIAD}
SZKOŁA |
PRZEDSZKOLE i „0” |
WRZESIEŃ- 15 DNI x 6zł = 90,00 |
WRZESIEŃ 20 DNI x 12zł = 240,00 |
PAŹDZIERNIK- 19 DNI x 6zł = 114,00 |
PAŹDZIERNIK 21 DNI x 12zł =252,00 |
LISTOPAD- 20 DNI x 6zł = 120,00 |
LISTOPAD 20 DNI x 12zł = 240,00 |
GRUDZIEŃ- 16 DNI x 6zł = 96,00 |
GRUDZIEŃ 21 DNI x 12zł = 252,00 |
STYCZEŃ- 11 DNI x 6zł = 66,00 |
STYCZEŃ 21 DNI x 12zł = 252,00 |
LUTY- 20 DNI x 6zł = 120,00 |
LUTY 20 DNI x 12zł = 240,00 |
MARZEC- 22 DNI x 6zł = 132,00 |
MARZEC 23 DNI x 12zł = 276,00 |
KWIECIEŃ- 16 DNI x 6zł = 96,00 |
KWIECIEŃ 19 DNI x 12zł = 228,00 |
MAJ- 16 DNI x 6zł = 96,00 |
MAJ 21 DNI x 12zł = 252,00 |
CZERWIEC- 14 DNI x 6zł = 84,00 |
CZERWIEC 21 DNI x 12zł = 252,00 |
|
LIPIEC 21 DNI x 12zł = 252,00 |
PLAN WYDAWANIA OBIADÓW
Godzina |
Poniedziałek |
Wtorek |
Środa |
Czwartek |
Piątek |
11:00 – 11:20 |
Kl. 1a, 1b, 2b |
Kl. 1b, 2b, 3a |
Kl. 2a, 2b, 3b |
Kl. 1a, 2a, 3a |
Kl. 2a, 2b, 3b |
11:30 – 11:45 |
Kl. 2a, 3a, 3b |
Kl. 1a, 2a, 3b, 4b |
Kl. 1a, 1b, 3a, 4b |
Kl. 1b, 2b, 3b, 4b |
Kl. 1a, 1b, 3a |
12:00 – 12:30 |
przedszkole |
przedszkole |
przedszkole |
przedszkole |
przedszkole |
12:30 – 12:45 |
Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4a, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4a, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4a, 5a, 5b, 6a, 6b |
Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
13:30 – 13:45 |
Kl. 7a, 8a, 8b |
Kl. 7a, 8a, 8b |
Kl. 7a, 8a, 8b |
Kl. 7a, 8a, 8b |
Kl. 7a, 8a, 8b |
POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA
ŚNIADANIE 9:00
OBIAD 12:00
PODWIECZOREK 14:00
JADŁOSPIS 05.06. - 09.06.2023r.
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101
Poniedziałek
Śniadanie
kanapki z pieczywa mieszanego: pszennego i razowego, masło, wędlina drobiowa, ser żółty, tosty z serem i szynką na ciepło z ketchupem, pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona, rzodkiewka, herbatka miętowa z cukrem
Obiad
krem brokułowy (brokuł, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, masło, sól, pieprz czarny, papryka słodka), kopytka z jajeczkiem sadzonym, marchewka tarta z jabłuszkiem, woda
Podwieczorek
banan, serek Danio, wafelki kukurydziane
Wtorek
Śniadanie
kanapeczki z pieczywa mieszanego, masło, paróweczka drobiowa na ciepło, pomidor, ogórek zielony, papryka czerwona, ser żółty, serek topiony, herbatka owocowa z cukrem i cytryną
Obiad
krupniczek (porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, kasza jęczmienna, śmietana 18%, sól,pieprz, papryka słodka), łazanki z kiełbaską, boczkiem, kapustą kiszoną, cebulką (olej rzepakowy), herbatka owocowa
Podwieczorek
mini serniczki z galaretką i truskawkami (wyrób własny) - twarożek, jaja, mleko, żelatyna, galaretka, truskawki, cukier, soczek jabłkowy
Środa
Śniadanie
kanapki z pieczywa mieszanego, porcja warzyw, ser żółty, polędwica sopocka, zacierka na mleku na słodko, herbatka
Obiad
zupka owocowa, ziemniaczki, kotlecik drobiowy (filet z piersi kurczaka, czerstwa bułka, jaja, olej rzepakowy ,sól, pieprz), chrupiąca czerwona kapusta, woda
Podwieczorek
mini drożdżóweczki (mąka, mleko, cukier, drożdże, truskawki), mus owocowy (tarte jabłuszko, banan)
Czwartek
Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
Piątek
Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.
Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!
OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE NALICZA ODSETKI.
Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.
W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego
drogą mailową stolowka-sp77@wp.pl
Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym miesiącu.
Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!
W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,
tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne;
- Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Lubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta
Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.