Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101


UMOWY:


Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 04.09.2023 r. do 31.07.2024 r.

Wyżywienie w szkole: od 11.09.2023 r. do 20.06.2024 r.


W ROKU SZKOLNYM 2023/2024 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:

- PRZEDSZKOLE  12 ZŁ
- SZKOŁA  6 ZŁ - (OBIAD)

 

SZKOŁA

PRZEDSZKOLE  i „0”

Wrzesień 15 dni x 6zł = 90 zł

Wrzesień 20 dni x 12 zł = 240 zł

Październik 22 dni x 6 zł = 132 zł

Październik 22 dni x 12 zł = 264 zł

Listopad 19 dni x 6 zł = 114 zł

Listopad 21 dni x 12 zł = 252 zł

Grudzień 16 dni x 6 zł = 96 zł

Grudzień 19 dni x 12 zł = 228 zł

Styczeń 19 x 6 zł = 114 zł

Styczeń 22 dni x 12 zł = 264 zł

Luty 14 dni x 6 zł = 84 zł

Luty 21 dni x 12 zł = 252 zł

Marzec 19 dni x 6 zł = 114 zł

Marzec 21 dni x 12 zł = 252 zł

Kwiecień 20 dni x 6 zł = 120 zł

Kwiecień 21 dni x 12 zł = 252 zł

Maj 14 dni x 6 zł = 84 zł

Maj 20 dni x 12 zł = 240 zł

Czerwiec 14 dni x 6 zł = 84 zł

Czerwiec 20 dni x 12 zł = 240 zł

 

Lipiec 23 dni x 12 zł = 276 zł


PLAN WYDAWANIA OBIADÓW

Godzina

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

11:00 – 11:20

Kl. 1a, 1b, 3b Kl. 1b, 2a, 3a Kl. 1a, 1b, 2a Kl. 1a, 2b, 3b Kl. 1a, 1b, 2a

11:30 – 11:45

Kl. 2a, 2b, 3a, 4a Kl. 1a, 2b, 3b, 4a Kl. 2b, 3a, 3b, 4a Kl. 1b, 2a, 3a, 4a Kl. 2b, 3a, 3b, 4a

12:00 – 12:30

przedszkole przedszkole przedszkole przedszkole przedszkole

12:30 – 12:50

Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b

13:35 – 13:50

Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a Kl. 7a, 7b, 8a

 

POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA

ŚNIADANIE  9:00

OBIAD  12:00

PODWIECZOREK  14:00


JADŁOSPIS   11. - 15. 12. 2023r.

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101

 

Poniedziałek

Śniadanie 

mini bufet przedszkolaka, kanapki z pieczywa mieszanego białego i razowego, masło, ser żółty, serek topiony, kabanosy drobiowe, pasztet drobiowy, jajeczko na twardo, pomidor, ogórek świeży, papryka, szczypiorek, herbata miętowa

Obiad 

grochówka (groch, wędzony boczek, cebula, kiełabasa podwawelska, olej rzepakowy, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, sól, pieprz czarny, papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy ), ryż zapiekany z jabłuszkiem w sosie jogurtowym, z cynamonem, woda, jogurt

Podwieczorek

słodkie zakrętasy z ciasta francuskiego z masą twarogową na słodko (twaróg półtłusty, jaja, cukier puder), mleczko, owoc

Wtorek

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Środa

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Czwartek

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Piątek

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek


Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.

 

Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!


OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE  NALICZA ODSETKI.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.

 

WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE ODLICZEŃ MOŻNA UZYSKAĆ PISZĄC NA  ADRES stolowka-sp77@wp.pl


 

W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności  do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego

drogą mailową    stolowka-sp77@wp.pl  
 

Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym  miesiącu.

 


Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,

tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”

ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

  • GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  • Skorupiaki i produkty pochodne;
  • Jaja i produkty pochodne;
  • Ryby i produkty pochodne;
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  • Soja i produkty pochodne;
  • Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
  • Seler i produkty pochodne;
  • Gorczyca i produkty pochodne;
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
  • Lubin i produkty pochodne;
  • Mięczaki i produkty pochodne.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta

Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.

pliki do pobrania