Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101
UMOWY:
Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 04.09.2023 r. do 31.07.2024 r.
Wyżywienie w szkole: od 11.09.2023 r. do 20.06.2024 r.
W ROKU SZKOLNYM 2023/2024 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:
- PRZEDSZKOLE 12 ZŁ
- SZKOŁA 6 ZŁ - (OBIAD)
SZKOŁA |
PRZEDSZKOLE i „0” |
Wrzesień 15 dni x 6zł = 90 zł |
Wrzesień 20 dni x 12 zł = 240 zł |
Październik 22 dni x 6 zł = 132 zł |
Październik 22 dni x 12 zł = 264 zł |
Listopad 19 dni x 6 zł = 114 zł |
Listopad 21 dni x 12 zł = 252 zł |
Grudzień 16 dni x 6 zł = 96 zł |
Grudzień 19 dni x 12 zł = 228 zł |
Styczeń 19 x 6 zł = 114 zł |
Styczeń 22 dni x 12 zł = 264 zł |
Luty 14 dni x 6 zł = 84 zł |
Luty 21 dni x 12 zł = 252 zł |
Marzec 19 dni x 6 zł = 114 zł |
Marzec 21 dni x 12 zł = 252 zł |
Kwiecień 20 dni x 6 zł = 120 zł |
Kwiecień 21 dni x 12 zł = 252 zł |
Maj 14 dni x 6 zł = 84 zł |
Maj 20 dni x 12 zł = 240 zł |
Czerwiec 14 dni x 6 zł = 84 zł |
Czerwiec 20 dni x 12 zł = 240 zł |
|
Lipiec 23 dni x 12 zł = 276 zł |
PLAN WYDAWANIA OBIADÓW
Godzina |
Poniedziałek |
Wtorek |
Środa |
Czwartek |
Piątek |
11:00 – 11:20 |
Kl. 1a, 1b, 3b | Kl. 1b, 2a, 3a | Kl. 1a, 1b, 2a | Kl. 1a, 2b, 3b | Kl. 1a, 1b, 2a |
11:30 – 11:45 |
Kl. 2a, 2b, 3a, 4a | Kl. 1a, 2b, 3b, 4a | Kl. 2b, 3a, 3b, 4a | Kl. 1b, 2a, 3a, 4a | Kl. 2b, 3a, 3b, 4a |
12:00 – 12:30 |
przedszkole | przedszkole | przedszkole | przedszkole | przedszkole |
12:30 – 12:50 |
Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b | Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b | Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b | Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b | Kl. 4b, 5a, 5b, 6a, 6b |
13:35 – 13:50 |
Kl. 7a, 7b, 8a | Kl. 7a, 7b, 8a | Kl. 7a, 7b, 8a | Kl. 7a, 7b, 8a | Kl. 7a, 7b, 8a |
POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA
ŚNIADANIE 9:00
OBIAD 12:00
PODWIECZOREK 14:00
JADŁOSPIS 22. 04. - 26. 04. 2024 r.
Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101
Poniedziałek
Śniadanie
pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, szynka drobiowa z indyka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka, parówka drobiowa na ciepło, ketchup, herbatka
Obiad
zupka ogórkowa ze śmietana, natką pietruszki (żeberka wieprzowe, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, ziemniaki, sól, pieprz czarny), racuchy drożdżowe z sosem malinowym (wyrób własny, mąka, mleko, cukier, olej rzepakowy, drożdże), herbatka, owoc
Podwieczorek
kolorowy talerzyk warzywa, owoce krojone, jogurt Bakoma do picia, biszkopty
Wtorek
Śniadanie
kanapki z pieczywa pszennego i razowego, masło, ser żółty, serek topiony, pomidor, ogórek, papryka, koperty z ciasta francuskiego z szynka i serem, na ciepło (wyrób własny), herbatka
Obiad
rosołek z makaronem z zieleniną (szponder wołowy, porcja drobiowa rosołowa, drobiowe skrzydełka, marchewka, pietruszka, seler, por, sól, pieprz czarny, natka pietruszki), tradycyjny kotlet mielony podany z ziemniaczkami oraz sałatą w słodkim, lekkim, sosie jogurtowym, (mięso mielone z łopatki wieprzowej, czerstwa bułka, jaja, olej rzepakowy, cebulka), kompot, jabłuszko
Podwieczorek
owoce warzywa krojone, soczek owocowy, ciasto marchewkowe (wyrób własny, marchewka, miód, mąka, jaja, masło, cukier puder)
Środa
Śniadanie
kolorowe, lekkie kanapeczki, masło, wędlina drobiowa, warzywa sezonowe, lane kluseczki na mleku, herbatka
Obiad
zupka buraczkowa (buraki, marchewka, seler, pietruszka, ziemniaki, wędzone żeberka, śmietana 18%), mieszanko ryżowa–warzywna podana z kotlecikiem drobiowym oraz surówką z ogórka kiszonego z kukurydzą, cebulą czerwoną oliwą z oliwek, (filet z piersi kurczaka, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy), lemoniada cytrynowa, owoc
Podwieczorek
rogalik z masłem, dżemem, miodem do wyboru szklanka mleka, owoce, warzywa, krojone
Czwartek
Śniadanie
płatki zbożowe i kukurydziane z mlekiem, pieczywo białe i razowe, wędlina drobiowa, masło, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, ser żółty, twarożek półtłusty, herbatka
Obiad
krem marchewkowy (marchewka, masło, pietruszka, seler, śmietana 30%, natka pietruszki), bitka ze schabu w sosie własnym podana z kaszą pęczak oraz buraczkami na ciepło, (cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny, papryka słodka), woda, owoc
Podwieczorek
mus owocowy, suszone owoce, świeże owoce ,wafelki kukurydziane
Piątek
Śniadanie
kanapki z pieczywa mieszanego, masło, ser żółty, serek topiony, szynka konserwowa, pomidor, ogórek, papryka, omlet z szynką i szczypiorkiem(wyrób własny, jaja, mleko, masło), kakao
Obiad
pomidorówka z makaronem (porcja rosołowa, drobiowa, marchewka, pietruszka, seler, pomidory z puszki, pulpa pomidorowa, sól, pieprz czarny, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, śmietana 18%), ziemniaczki, dorsz w mące smażony na oleju rzepakowym, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłuszkiem, natką pietruszki, oliwa z oliwek, kompot owocowy, jogurt do picia
Podwieczorek
owoce, warzywa, krojone, jogurtowo - malinowo - ciasteczkowy pucharek, zbożowe ciasteczka bez cukru
Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.
Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!
OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE NALICZA ODSETKI.
Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.
W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego
drogą mailową stolowka-sp77@wp.pl
Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym miesiącu.
Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!
W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,
tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne;
- Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Lubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta
Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.