Sprawdź jadłospis – „GDAŃSK, jeMY zdrowo”

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły gabinet 101


UMOWY:


Wyżywienie w oddziale przedszkolnym: od 02.09.2024 do 31.07.2025

Wyżywienie w szkole: od 09.09.2024 do 26.06.2025


W ROKU SZKOLNYM 2024/2025 KOSZT JEDNEGO POSIŁKU WYNOSI:

- PRZEDSZKOLE  12 ZŁ
- SZKOŁA  6 ZŁ - (OBIAD)

 

SZKOŁA

Oddział "0"

wrzesień 16 dni x 6zł = 96,00

Wrzesień 21 dni x 12zł = 252,00

Październik 21 dni x 6zł = 126,00      

Październik 23 dni x 12zł = 276,00

Listopad  19 dni x 6zł = 114,00

Listopad 19 dni x 12zł = 228,00

Grudzień 15 dni x 6zł = 90,00

Grudzień 20 dni x 12zł = 240,00

Styczeń 19 dni x 6zł = 114,00

Styczeń 21 dni x 12zł = 252,00

Luty 10 dni x 6zł = 60,00

Luty 20 dni x 12zł = 240,00

Marzec 21 dni x 6zł = 126,00

Marzec 21 dni x 12zł  = 252,00

Kwiecień 18 dni x 6zł = 108,00

Kwiecień 21 dni x 12zł = 252,00

Maj 17 dni x 6zł = 102,00      

Maj 18 dni x 12zł = 216,00

Czerwiec 17 dni x 6zł = 102,00

Czerwiec 20 dni x 12zł = 240,00

 

Lipiec 23 dni x 12zł = 276,00


PLAN WYDAWANIA OBIADÓW

 

Godzina

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

11:00 – 11:20

Kl. 1a, 2a, 3b

Kl. 1a, 1b, 2a

Kl.1b, 2b, 3b

Kl. 2a, 2b, 3a

Kl. 1a, 2b, 3a

11:30 – 11:45

Kl. 1b, 2b, 3a, 4a

Kl. 2b, 3a, 3b, 4a

Kl. 1a, 2a, 3a, 4a

6b (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 1a, 1b, 3b, 4a

5b (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 1b, 2a, 3b, 4a

12:00 – 12:30

6 – latki

6 – latki

6 – latki

6 – latki

6 – latki

12:30 – 12:50

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b,

8a (osoby, które nie chodzą na religię)

Kl. 4a, 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

Kl. 4a, 5a, 5b,

6a, 6b

 

Kl. 4b, 5a, 5b,

6a, 6b

8b (osoby, które nie chodzą na religię)

13:35 – 13:50

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b, 8a, 8b

Kl. 7a, 7b 8a, 8b

 

POSIŁKI DLA PRZEDSZKOLAKA

ŚNIADANIE  9:00

OBIAD  12:00

PODWIECZOREK  14:00


JADŁOSPIS   05. 05. - 09. 05. 2025 r.

Szczegółowe składy potraw dostępne są do wglądu u intendenta szkoły, gabinet 101

Poniedziałek

Śniadanie – pieczywo mieszane masło, ser żółty, serek topiony, polędwica drobiowa, ogórek konserwowy, papryka, rzodkiewka, herbatka miętowa

Obiad – żurek (zakwas, kiełbasa podwawelska, boczek wędzony, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana, chrzan, majeranek), pierogi z mięsem i okraską (olej rzepakowy, cebulka), herbatka miętowa, jabłuszko

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, serek waniliowy, pieczywo lekkie

Wtorek

Śniadanie – pieczywo mieszane, masło, ser żółty, serek puszysty, polędwica drobiowa, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, jajecznica ze szczypiorkiem, herbatka malinowa

Obiad – zupka jarzynowa (marchewka, pietruszka, ziemniaki, kalafior, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, porcja rosołowa, drobiowa, śmietana 18%), pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym z natką pietruszki i śmietaną podane z makaronem (mięso mielone z łopatki wieprzowej, cebulka, olej rzepakowy, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy), kompot z owoców mieszanych, owoc

Podwieczorek – krojone owoce, warzywa, bułeczka twarogowa (wyrób własny: mąka, mleko, cukier, jaja, twaróg, masło), soczek owocowy

Środa

Śniadanie – chlebek razowy, mini bułeczka z ziarnami, masło, ser żółty, serek topiony, mielonka tyrolska, parówka drobiowa na ciepło, ketchup, herbatka

Obiad – rosołek z makaronem (szponder, porcja rosołowa, drobiowa, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki), kotlecik panierowany, drobiowy (filet z piersi kurczaka, bułka tarta, jaja, mąka, olej rzepakowy), Ziemniaczki z koperkiem, mizeria ze świeżego ogórka z sosem jogurtowym, kompot, owoc

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, jogurt mleczny do picia, biszkopty

Czwartek

Śniadanie – pieczywo mieszane, białe i razowe, masło, szynka konserwowa, ser żółty, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka, zupka mleczna, herbatka

Obiad – zupka ogórkowa (ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, żeberka wieprzowe, śmietana 18%, ogórki kiszone), gulasz węgierski, wieprzowy (szynka wieprzowa, olej rzepakowy, papryka kolorowa, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, natka pietruszki, śmietana 18%) podany z mieszanką kasz (bulgur, gryczaną), herbatka owocowa, banan

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, rogalik maślany, kefir

Piątek

Śniadanie – chlebek razowy, mini bułeczki, masło, szynka drobiowa, ser żółty, serek topiony, serek puszysty, pasta jajeczna z majonezem, szczypiorkiem, szyneczka, twarożek z jogurtem na słodko, pomidor, ogórek, kakao

Obiad – kwaśnica na wędzonych żeberkach (kapusta kiszona, żeberka świeże, wędzone, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, zasmażka). Ziemniaczki podane z kotlecikiem rybnym (wyrób własny: mielona ryba dorsz, jaja, bułka czerstwa, olej rzepakowy), marchewka mini na ciepło z bułeczką tartą i masełkiem, jabłuszko, woda

Podwieczorek – krojone warzywa, owoce, batonik zbożowy, mus owocowy

 

 

 

 


Opłaty z tytułu kosztów żywienia muszą być uiszczone do 10 każdego miesiąca.

 

Opłaty za obiady tylko na indywidualne numery kont!


OD WPŁAT DOKONANYCH PO TERMINIE SYSTEM AUTOMATYCZNIE  NALICZA ODSETKI.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z tygodniowym wyprzedzeniem.

 

WSZELKIE INFORMACJE DOTYCZACE ODLICZEŃ MOŻNA UZYSKAĆ PISZĄC NA  ADRES stolowka-sp77@wp.pl


 

W związku z chorobą dziecka korzystającego z posiłków w stołówce szkolnej należy poinformować w pierwszym dniu nieobecności  do godziny 9.30 danego dnia roboczego, a odpis będzie uwzględniony od dnia następnego

drogą mailową    stolowka-sp77@wp.pl  
 

Odliczenia za niezjedzone obiady dokonywane będą w kolejnym  miesiącu.

 


Nieobecność niezgłoszona nie jest odliczana!

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia,

tj "WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI.”

ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

  • GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  • Skorupiaki i produkty pochodne;
  • Jaja i produkty pochodne;
  • Ryby i produkty pochodne;
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  • Soja i produkty pochodne;
  • Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );;
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
  • Seler i produkty pochodne;
  • Gorczyca i produkty pochodne;
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
  • Lubin i produkty pochodne;
  • Mięczaki i produkty pochodne.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Informacja dotycząca składu potraw znajduje się u intendenta

Uwaga! Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.